OBRATITE PAŽNJU, OVAKO VAS TRGOVCI VARAJU! Beograđanku dva puta nasamarili na isti način!
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Potrošači u Srbiji imaju sve više žalbi povodom ove prevare pojedinih trgovaca, a tome u prilog svedoči i Beograđanka J. Đ. koja je dva puta nasela na ovu njihovu caku na koju mnogi kupci i ne obrate pažnju.

OBRATITE PAŽNJU, OVAKO VAS TRGOVCI VARAJU! Beograđanku dva puta nasamarili na isti način!

Foto: Shutterstock

 

- Stalno kupujem u jednom marketu na Banjici i obično znam cene svih proizvoda koje pazarim. Međutim, drugi put uviđam istu prevaru trgovaca. Pre mesec dana sam kupila kilogram brašna tip 500 i na rafu je bila akcijska cena od 55 dinara. Kada sam došla do kase naplatili su mi 78 dinara i to tada nisam primetila nego tek kada sam došla kući i bacila pogled na fiskalni račun - priča nam sagovornica i dodaje:

- Drugi put je bilo pre par dana kada sam u market ušla da kupim samo brašno za plačinke. Na rafu je opet bila ona akcijska cena od 55 dinara. Uzela sam kilogram brašna i pošto je bila gužva, nisam htela da čekam u redu nego sam došla do samouslužne kase, provukla artikal i izlazi cena od 78 dinara. Pošto nije bilo nijednog radnika pored nisam imala kome da se obratim, a i žurila sam.

Ovo je drugi put da nasedam na isto i planiram da se obratim udruženjima za zaštitu potrošača. U mom slučaju to nije velika razlika u cenu, ali verujem da ima artikala na kojima jeste te nas tako i potkradaju, a da i ne primetimo.

Inače, prema Zakonu o zaštiti potrošača, ukoliko se ovakva situacija prijavi tržišnoj inspekciji, trgovac bi mogao da plati kaznu od 300.000 do 2.000.000 dinara.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading