Ne vole da troše novac: Tri najveće stipse Zodijaka

Treće mesto - JARAC

Jarčevi otvaraju prvu trojku najvećih stipsi. Predstavnici ovog znaka su škrti koliko i radoznali. Uvek su zainteresovani za tuđe prihode i rashode, ali u isto vreme često ćute o svojim finansijama. Oni to rade samo zato što ne žele da drugi znaju koliko imaju i osete slobodu da im traže novac na zajam ili da od njih nešto potražuju. Jarčevi jednostavno vole novac, važno im je da ga uvek imaju. Ponekad ova preterana škrtost dovodi do toga da odlažu popravke u stanu samo kako bi izbegli trošenje para. Nije retkost ni da nose pohabanu, staru odeću kako bi izbegli da daju novac na novu.

Drugo mesto - DEVICA

Drugo mesto na ovoj neslavnoj listi zauzela je Devica. Ove osobe su veoma dobre u pretvaranju da ne znaju o čemu se radi kada je novac u pitanju. Iz nepoznatih razloga, Device iskreno veruju da svi na ovom svetu treba da plaćaju za njih, daju im poklone, tetoše ih i "kite", ali u isto vreme da nisu dužni da bilo šta daju zauzvrat. Device vole poklone, ali samo da primaju. Davanje im nije poznato. Čak i za rođendan ili neki drugi važan događaj, oni će doći sa poklonom, ali će verovatno dati neki dar koji su ostavili u šteku, nešto što im se nije dopalo. Trudiće se da uštede koliko god je to moguće, dok će vrlo uverljivo ispredati priču kako su "specijalno za vas pripremili poklon"...

Prvo mesto – RAK

Počasno prvo mesto zauzimaju Rakovi. I ne pripadnici oba pola, već žene Rakovi. Ove dame uvek traže priliku da uštede, čak i kada su u pitanju sitne pare. Mrze da troše novac na hranu i odeću, neprestano se ljute zbog cena u prodavnicama. Traže popuste u bilo kojoj prodavnici, skoro ništa ne kupuju po punoj ceni. Međutim, uprkos ekstremnoj škrtosti,  Rakovi nikada neće štedeti na svojim zadovoljstvima. Važan im je status i trude se da ga materijalno potkrepe. Ali spremnost da troše novac na sebe, nažalost, ne važi za druge. Ako treba da pomognu nekome od prijatelja ili rođaka, najverovatnije će se izvući uz izgovor da su švorc!

Komentari (0)

Loading