perišić, doktor
printscreen/Prva.rs
perišić, doktor

printscreen/Prva.rs

Foto: printscreen/Prva.rs

Gastroenterolog dr Vojislav Perišić gostovao je na Prvoj i pričao o siru koji kupujemo u prodavnici ili je sastojak doručka iz pekare.

Doktor, koji nas je već iznenadio izjavama o najzdravijem mleku, ali i vrstama mesa koje nikada ne bi trebalo da kupimo, sada je rekao da ćemo po jednoj stvari prepoznati da li je sir u radnji, ali i pecivu, lažan i pun hemije!

"Pecivo je nutritivna bomba, kroasan, ugljeni hidrati, skrob, lažni sir, sintetički. Kako ga prepoznati, često sam pričao sa seljacima sa Zlatara koji prave sir. Većina sireva je falš", rekao je on.

"Ako analiziramo koliko je litara mleka potrebno za kilogram sira, 5-6 litara, ne može kilo sira da bude 300 dinara! Po ceni ćete videti da li je pravi sir, pitajte koliko je kilogram, pitajte odakle je, ne može sa Zlatara ili Zlatibora da bude 300-400 dinara", rekao je gastroenterolog.

Doktor Perišić je objasnio da voćni obrok za doručak, nije za svakog.

"Ljudi kojima želudac nije potpuno zdrav, ne smeju da ga iritiraju prvo voćem, jer može tnastno da im se pogorša stanje", ističe doktor i dodaje da je zabluda da soda bikarbona može da pomogne kod pojačanog gastritisa.

"Može, ali trenutno, najviše pola sata, posle se sve vraća na staro. Najefikasnije sredstvo za suzbijanje gorušice je sok o limuna, kaže dr Perišić.

PROČITAJTE JOŠ: