Najbolji čokoladni mafin! Magija ukusa koja se ne zaboravlja!
Sastojci:
- 250 grama brašna
- 150 grama šećera
- 40 grama kakaa
- 2 kašike praška za pecivo
PROČITAJTE I:
- 1 kašika sode bikarbone
- ½ kašike soli
- 250 ml mleka
- 1 veliko jaje
- 50 grama otopljenog maslaca
- 150 grama čokoladnih kapljica
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 Celzijusa i premažite kalup za 12 regularnih mafina.
U jednoj posudi pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
PREPORUČUJEMO:
U drugoj posudi izmiksajte jaja sa šećerom, ulijte otopljeni maslac, mleko i vaniln šećer.
Dodajte suve sastojke i sjedinite smesu uz pomoć špatule ili drvene kašike.
Na kraju dodajte čokoladne kapljice.
Napunite kalupe uz pomoć kašike za sladoled.
Pecite otprilike 20 minuta, sve dok čačkalica kojom ste proboli sredinu mafina ne izađe čista.
BONUS VIDEO:
Domaći sladoled od kondenzovanog mleka po receptu majstora!