Princ Vilijam
Foto: Profimedia/Profimedia

Što se više kraljevska palata trudi da sakrije šta se dešava unutar njenih zidina, to dobro obavešteni izvori sve češće otkrivaju velike tajne.

Jedna od njih vezana je za kralja Čarlsa i njegovog starijeg sina, princa Vilijama i vojvodstvo Kornvol. Kao što je poznato, reč je o imanju čiji godišnji prihodi iznose 23 miliona funti, a koje je pripadalo Čarlsu sve do 2022. godine, kada je prešlo u Vilijamove ruke.

Kornvol je Vilijamu prirastao za srce i zbog majke, pokojne princeze Dajane, jer je sa njim i mlađim sinom Harijem tu često provodila odmore.

 

 

- Počeo sam da razmišljam o tome kako ću jednog dana naslediti vojvodstvo i šta ću sa njim. Mislim da je to zaista važno, što se tiče porodičnog ugla, zaista - rekao je u jednoj televizijskoj emisiji Vilijam.

Njegovo izlaganje pratili su mnogi, među njima i otac Čarls, koji je, kako su izvori nedavno ispričali za britanske medije, u jednom trenutku počeo da plače.

- Vilijam me toliko uznemirio, pomislio sam da je ovo što je rekao, nešto najiskrenije što sam čuo od njega, ikada. Nikada nisam ni pomislio da ćemo stići dovde, da ću, bukvalno, plakati zbog komada zemlje - izjavio je Čarls, dok je pokušavao da sakrije emocije.

Inače, princ Vilijam je trenutno „težak“ oko 100 miliona dolara, od kojih većina dolazi iz vojvodstava Kornvol i Kembridž. On će, kao što je poznato, naslediti oca na tronu, odnosno kad se to desi, sve će biti njegovo. Forbs je ranije objavio da britanski monarh raspolaže nekretninama vrednim 10 milijardi dolara, kraljevskom umetničkom kolekcijom, kao i godišnjom stipendijom od 12.9 miliona dolara. Tu je i i lična neto vrednost pokojne kraljice od 500 miliona dolara (takozvani novac koji nije vezan za krunu), a podrazumeva imovinu, ergele, nakit i fensi kolekciju maraka.

Vilijam je od prabake, Kraljice majke već dobio deo od osam miliona funti (doduše manji, veći je ostavila princu Hariju).

Prema Forbsu, veliko bogatsvo, koje je podelio sa bratom, nasledio je i od majke Dajane. Reč je o 10 miliona dolara, a čim je napunio 25 godina, počeo je da dobija godišnju dividendu od 450.000 dolara.

princ Vilijam

Profimedia

 

- Sa tim parama može da radi šta poželi, sigurno njima ne plaća život na visokoj nozi, jer mu je sve pokriveno. Princ Vilijam je, kao i ostali članovi kraljevske porodice, izuzev Harija i Megan i njihove dece, obezbeđen, njegov posao je da ide na dobrotvorne događaje i rukuje se, da putuje, a sve to im plaćaju poreski obveznici Velike Britanije. Kako sam izračunao, to bude po 1.24 funte godišnje, po osobi - rekao je čuveni komentator kraljevske porodice Ričard Ficvilijams, a preneo je njujorški magazin Tajm.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading