POMIŠLJALI NA SAMOUBISTVO ILI DA UBIJU NEKOG Ministarka Grujičić otkrila da su juče 4 deteta primljena na psihijatrijsko lečenje
Tanjug/Sava Radovanović

Juče je na dečju kliniku za neuropsihijatriju primljeno četvoro dece. Kako je rekla ministarka zdravlja Danica Grujičić, dvoje je imalo ideju da je trebalo da se ubiju, a dvoje da nekoga treba da ubiju.

- Deca su osetila da nešto nije u redu, i roditelji. Ta deca su zahtevala da ostanu u bolnici, i zato pozivam sve roditelje, decu, da ko god da ima problem, okrene broj telefona koji treba. Ja se slažem da u školama treba da budu policajci, ali ne mogu oni da zaustave strah, tu su neophodni pedagozi i psiholozi, da se priča - rekla je ministarka Grujičić za TV Pink.

Ministarka je navela da život mora da ide dalje, a onda zamolila medije da puste da struka odluči kako će se ići dalje, i kakvi su dalji koraci u rešavanju ovog problema koji nas je sve ostavio zatečene.

Psihijatri će raditi na slučaju dečaka koji je ubio školske drugove i čuvara škole, navodeći da rad sa njim može da traje mesecima.

- Nije lako da se sve odmah utvrdi. Neke stvari moraju da potraju - rekla je ona.

Ministarka je pomenula spontana okupljanja ljudi, dodajući da je to dokaz da ljudi moraju da razmene misli, jer "ekrani" nisu dovoljni.

- Tu je bilo dosta dece bez roditelja... Svi smo osetili odgovornost. Dani žalosti su prošli, ali hajde da toj deci počnemo da pričamo o lepšim stvarima. O sportistima, uspesima, takmičenjima... Ideja je da se skrenu misli. Ogromna je odgovornost na nastavnicima, učiteljima, zamislite kako je deci koja će da se vrate u tu školu. Ovo za njih mora da ostane samo jedno ružno iskustvo - priča Grujičić.

Struka je ta koja može da pomogne, napomenula je ministarka, a to je ovim sada što se dešava, kako kaže, dokazano.

Grujičić je potom pohvalila ekipe Hitne pomoći koje su bile i više nego aktivne kada se desio masakr u Mladenovcu.

- Zdravstveni sistem odlično funkcioniše kada su ove stvari u pitanju. Da, nekada se čeka, zakazivanje, i drugo nešto, ali otvoriti 6 operacionih sala za 6 sati, to možemo samo mi -  navela je Grujičić

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading