Danica Grujičić
Foto: Tanjug/FOTO: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

- Trebalo bi pooštriti uslove za dobijanje dozvole za otvaranje ambulante, a pre bilo kakve intervencije pacijent bi trebalo da traži savet lekara - rekla je Danica Grujičić, ministarka zdravlja.

O Torlaku

Grujičić je za TV Pink kazala da će se "Torlak" povezati sa više zemlja, Kinom, Rusijom i Zapadom, kao i da će vratiti sve vakcine u proizvodnju. Osvrnula se i na to da je u beogradski Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" ove godine dosta uloženo, kao i da se javljaju mnoge firme koje žele da sarađuju.

Vakcini protiv humanog papiloma virusa bezbedna i efikasna

Ona je, govoreći o vakcini protiv humanog papiloma virusa, ukazala da je bezbedna i da se zna da deluje, te da je u Australiji rak grlića materice iskorenjen pomoću nje.

Grujičić je komentarišući lekare koji negativno govore o toj vakcini, rekla da oni moraju da shvate da imaju posebnu odgovornost kad izlaze u javnost, jer njihova reč ima posebnu težinu. Rekla je i da je odluka države da regeneriše taj institut veoma dobra, a da priče da je on privatizovan i da nema ko da radi nisu tačne.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading