"TO SU RATNIČKE RANE" Ministarka Grujičić: Nisam oprimista kad je stanje devojčice u pitanju
Foto: Alo/Ministarstvo zdravlja

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić kaže da ne postoji nijedan normalan čovek koga ovo nije pogodilo, iako je daleko nateže porodici preminulih i povređenih koji čekaju na ishod.

Ona je istakla da je veoma važno da se sada krene dalje, i da se što više istakne pozitivne stvari.

"Ranjenik iz Mladenovca, trenutno, ovaj koji je bio u Dragiši Mišoviću, prevezen je u Urgentni centar, zbog mogućnosti da će mu biti potrebna dijaliza. Postoji i otkaz drugog bubrega, ovaj se nažalost mora ukloniti. Ali on je mlad čovek. Dvojica momaka su još uvek u šok sobi. Devojčica koja je zadobila povredu glave vratila se svesti. Ona će biti podvrgnuta operaciji oka kako bi uklonio metak. Pacijent koji je imao povredu kičme i grudnog koša biće operisan. Ova devojčica koja je ostala bez ruke, odlična je, ona je tip koji će sve da progura, oduševljena sam njom", kaže ministar Grujičić.

Kada je reč o povređenima u školi, dečaku je bolje, ali kada je u pitanju zdravlje devojčice, iako kaže da ne voli da prognozira, ministarka je optimista.

"I učiteljica i devojčica su podvrgnute ortopedskoj operaciji. Devojci iz Tiršove je jako, jako teško. na žalost, nisam optimista, ali ne volim da predviđam. Dečak koji ima povredu kičme je budan, počeo je da pokazuje znake kretanja. Sve su to veoma teške ratne povrede", kaže ministar Grujičić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading