Ublažite simptome: Izlečite sinusitis na jednostavan način
Foto: Shutterstock

Sinusitis izazvan bakterijskom infekcijom može izazvati bol duže od nedelju dana koliko obično traje tipična prehlada. Lekar može da nam da antibiotike i druge lekove koji će nam pomoći da se osećamo bolje.

Bez obzira na to da li su bolovi u sinusimauzrokovani prehladom ili bakterijskom infekcijom, postoji nekoliko načina na koje možemo da ih ublažimo:

Fiziološki rastvor

Fiziološki rastvor ili slana voda u spreju, ublažiće oticanje sinusa i pomoći u razbijanju sluzi koja nam zapušava nosne kanale. ž Možemo ga koristiti do šest puta dnevno bez brige o neželjenim efektima. Možemo i sami da napravimo svoj fiziološki sprej za nos. U tome može da nam pomogne lekar ili farmaceut, ali je važno da voda koju koristimo bude destilovana ili prokuvana. 

Obloge

Za smanjenje otoka i olakšanje bola koji pulsira može da pomogne topli oblog. Stavite toplu, vlažnu krpu preko čela, očiju i obraza.

Sprej za nos

Ovi sprejevi smanjuju zapušenje i pružaju olakšanje, posebno na početku prehlade. Mogu se naći u vidu spreja za nos, tečnosti ili tableta. Ako koristite dekongestivni sprej za nos, nemojte da to bude duže od 3 dana. U slučaju da ga koristite duže, može da se desi da pogorša, a ne poboljša zapušenost.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading