žena
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Prednost ovog naptika ogleda se u brzom širenju krvnih sudova na prirodan način čime dolazi do automatskog poboljšanja cirkulacije krvi. Redovna primena ovog čaja doneće znatni boljitak kada su u pitanju navedena stanja.

Pored toga što poboljšava mikrocirkulaciju, ovaj čaj utiče na pravilan rad nervnog sistema, a smatra se da poboljšava pamćenje i snižava krvni pritisak. Takođe, cimet kao jedan od dva glavna sastojka, ima antiinflamatorno dejstvo koje pomaže prilikom upalnih stanja u organizmu, te na prirodan način jača imunitet i pomaže u borbi protiv virusa i bakterija.

Za pripremu ovog čaja biće vam potrebna dva sastojka:

  • ruzmarin
  • cimet (mleveni ili štapić)

Rauzmarin staviti u šerpu i dodati mu cimet. Pola litra vode sipati preko cimeta i ruzmarina, poklopiti šerpu i kuvati do ključanja. Nakon što je voda proključala smanjiti temperaturu i kuvati 10-ak minuta. Nakon što je čaj gotov, ostaviti ga se se ohladi još 15 minuta, te ga procediti u šolju. Preostali čaj sipati u teglu sa poklopcem i čuvati u frižideru za narednu turu.

Za maksimalne rezultate, čaj je potrebno piti dva puta dnevno 7 dana uzastopno. Ukoliko imate preosetljivost na neki od sastojaka čaja, pre upotrebe konsultujte se sa vašim lekarom.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading