KAO RUKOM ODNETO  Inhalacija od dva jeftina sastojka korisna je kod upale sinusa i glavobolje
Foto: Shutterstock

Ova 2 jeftina i prirodna sastojka smanjuju najgore sinusne bolove i glavobolje! Sa prvim jakim vetrom i hladnim danima, nevolje se vraćaju svima koji pate od čestih upala sinusa. Glavobolja je obavezan pratilac sinusitisa, kojem često ne pomažu ni najjači lekovi.

Pored lekova možete se obratiti i prirodnim metodama za ublažavanje bolova. Dobar saveznik u ovoj borbi je - ljut i jak ren.

Stara grčka poslovica kaže: „Rotkvica vredi u olovu, repa u srebru, a ren u zlatu.

Priprema smeše: Preporučljivo je narendati svež ren i zaliti ga vinskim sirćetom, a zatim staviti u flašu od pola litra i zatvoriti. Smešu držati deset dana na sobnoj temperaturi uz povremeno mućkanje. Kada ovaj period istekne, udišite smešu nekoliko puta tokom dana kroz otvoreni grlić flaše u trajanju od pet minuta.

Natopite krpu istom tečnošću i držite je na čelu ili potiljku tokom noći. Terapija traje pet dana, što je dovoljno da se vrućim i jakim mirisom rena u sirćetu otarasi upale sinusa i neprijatne glavobolje.

Jedno od rešenja je da narendate 50 grama rena, stavite u pet decilitara vode i stavite da provri. Nakon toga stavite glavu preko šerpe, pokrijte je peškirom i udišite paru.

Komentari (0)

Loading