glavobolja
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ukoliko imate glavobolju, možete iskoristiti lekovite darove koje vam nudi priroda. Uglavnom kada nas zaboli glava posežemo sa lekovima, želimo da taj osećaj bola i nelagodnosti što pre prođe kako bismo mogli da funkcionišemo.

Svi koji se suočavaju sa migrenom ili povremenim bolom u glavi znaju koliko taj osećaj može da bude neprijatan, pa vam predlažemo da isprobate jednostavan, zdrav i potpuno prirodan napitak.

Reč je o čaju koji podrazumeva mešavinu 3 biljke koje pomažu kod bolova, opušrtaju i deluju relaksirajuće. Ovaj čaj možete piti i preventivno, ali i kada imate glavobolju.

Pravi se jednostavno, važno je da koristite suve biljke, a osim finog ukusa, miris ovog čaja je opojan i pomoći će da se opustite, ali i lakše zaspite ako imate problem sa nesanicom usled glavobolje.

Recept za napitak protiv glavobolje

Sastojci:

  • 2 kašičice žalfije
  • 1 kašičica biljke vratić
  • 1 kašičica lavande
  • 1 kašičica kamilice 

Priprema:

Pomešajte prve tri anvedene biljke, a kamilicu možete dodati opciono ako volite ukus, a može doprineti i mirisu napitka. Uzmite jednu kašiku mešavine i sipajte u šolju, a zatim prelijte ključalom vodom. Ostavite da odstoji oko 30 do 60 sekundi, pa procedite čaj i popijte. Ukoliko imate glavobolju, možete piti 1/4 šolje na svakih pola sata dok glavobolja ne popusti. Napitak možete piti topao i hladan.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading