TRAVARI OTKRILI TAJNI RECEPT Ulje ove biljke dokazano leči proširene vene, čireve, ožiljke, strije
Foto: Printscreen/instagram

Od davnina kantarion je poznat u narodnoj medicini kao biljka sa širokim spektrom lekovitih svojstava. Ima antibakterijsko, antivirusno i antimikotično (antigljivično) dejstvo i bogat je hipericinom, taninima i flavonoidima koji deluju antiinflamatorno i pomažu epitelizaciju kože.

Ako imate problema sa kožom, ili ste opekli od sunca, ulje kantariona biće odličan izbor za negu kože. Samo imajte na umu da je ulje fototoksično i nije pogodno za sunčanje. Najbolje ga je koristiti uveče kada nema sunca. Možete ga primeniti na sve vrste rana.

Osim toga, ovo ulje će pomoći i kod zapaljenja jajnika, vaginalnih infekcija, gljivičnih i virusnih infekcija, uključujući HPV, herpes, hemoroide, proširene vene, čireve, ožiljke, strije i akne, reumatizam i giht, upale mišića i nerava.

Sprečava dugotrajno zaležavanje rana, pa se preporučuje i pacijentima koji sve vreme leže radi sprečavanja dekubitusa. Dokazano je da je efikasan u lečenju upale mišića i nerava, reumatizma, išijasa, neuralgije, mijalgije, lumbaga i gihta.

Odlično poboljšava cirkulaciju, a sve više se koristi za relaksaciju ili sportske masaže. Koristi se i kod menstrualnih grčeva, a biće još efikasnije ako se istovremeno pije čaj od kantariona.

Kantarionovo ulje u službi lepote

Ulje kantariona je moćno sredstvo za negu kože, dokazano deluje protiv strija, bora, akni i celulita. Koristi se za lečenje rana i opekotina, čireva. Kako koristiti ulje kantariona za lice? Koža lica je posebno osetljiva jer je stalno izložena spoljnim faktorima sredine, pa zahteva posebnu negu i pažnju. Ulje od kantariona za lice će pomoći u lečenju upornih akni i bubuljica.

Veliki broj ljudi pati od ovih neprijatnih promena na koži. Akne su posebno uporne i najčešće se pojavljuju na nosu, bradi i obrazima, odnosno zahvataju veliku regiju. Ako želite trajno i prirodno rešenje, toplo preporučujemo korišćenje blagotvornog ulja i čaja od kantariona za umivanje lica.

Pre tretmana dobro operite i očistite kožu, a zatim nanesite nekoliko kapi ovog ulja na vatu i dobro utrljajte kritična mesta. Možete lečiti i bubuljice.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading