čuvarkuća
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Čuvarkuća se smatra za jedan od vrlo sigurnih lekova bez kontraindikacija, ali nije na odmet da budete pažljivi. Naša preporuka je da se i pre upotrebe prirodnih lekova posavetujte sa lekarom.

Potrebno je:

  • 1 šaka iseckanih listova čuvarkuće
  • 100 g masti

Postupak:

Da bi svinjska mast bila spremna za upotrebu, potrebno je da je operete u devet voda. Ovo je jedan od najkorišćenijih preparata za lice od davnina.

Kada ste sigurni da je sva so izašla iz masti, možete da pomešate sastojke. Na laganoj temperaturi otopite mast i listove čuvarkuće, ali vodite računa da ne proključa.

Kada su se sastojci sjedinili, sklonite sa šporeta i kada se malo prohladi, sipajte u neku staru kutiju od kreme. Ostavite kutiju u frižider da odstoji bar dvanaest sati.

Mast od čuvarkuće je preporučljivo da čuvate u frižideru kako se ne bi užegla na sobnoj temperaturi. Čuvarkuća ne menja svoj sastav, pa ako je izložite niskim temperaturama, neće izgubiti na kvalitetu.

Možete na lice nanositi i cele (rasečene uzdužno) listove čuvarkuće.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Baki

08.06.2022 16:44

Već duže vreme koristim sok iz listova ove biljke. List mora da bude zdrav, na dodir pun soka. Sa tim sokom koji iscedim prutiskom mažem sve problematično na koži. posebno bradavice, rane koje već imaju krastu, mladeže, perutanje kože it. Efekat je odličan.