MLADIĆU (30) IZNENADA STALO SRCE DOK JE IGRAO FUDBAL Doktor iz Hitne pomoći otkrio zašto od  iznenadna smtri sve više stradaju mladi
Foto: Youtube/Printscreen

Doktor iz Hitne pomoći, dr Aleksandar Stijačić, komentarisao je u Jutarnjem programu slučaj mlađeg muškarca koji je preminuo igrajući mali fudbal u takozvanom balonu.

"Imali smo loš kraj jedne intervencije, muškarac od 30 godina preminuo je igrajući fudbal u balonu. Iako je rađena dugotrajna reanimacija, mogli smo samo da konstatujemo smrt, ništa nismo mogli da uradimo", rekao je on a potom kazao da je kod mlađih ljudi prestanak rada srca iznenadan i da, nažalost, ovo nije prvi takav slučaj na koji je Hitna pomoć morala da reaguje.

"Vrlo su male mogućnosti da se neko povrati, teško je, kada se mladom čoveku dogodi začepljenje velikog krvnog suda. Imam jedan apel, dve godine smo bili zatvoreni, nismo hodali niti šetali, ne možemo odmah da idemo na vrhunski sport", rekao je on.

"Posebno muškarci koji igraju fudbal u balonu, neka znaju da to nije nenaporan sport, opterećenje je veliko. Nije nam prvi put da u balonu ima smrtnih slučajeva. Ako možemo, treba najpre da šetamo, lagano trčimo, iskoristimo ovo lepo vreme da se vratimo u formu kakvu smo imali pre dve godine, pa tek onda da se bavimo sportom", rekao je dr Stijačić.

Prošle godine, svet su obišle fotografije mladog danskog fudbalera Kristijana Eriksena, koji je na terenu doživeo srčani zastoj iako je imao samo 29 godina.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading