Dijetetičarka otkriva zabrinjavajuću činjenicu: Srbi prosto "tamane" ovu zamrznutu hranu, a ona izaziva dijabetes i bolesti srca
Foto: Pexels

Zamrznuta hrana je u poslednjih nekoliko godina doživela enormnu popularnost. Sigurno je da ne možete da uđete u prodavnicu, a da ne vidite ljude koji pakuju zamrznutu hranu u svoju korpu, ali retko ko razmišlja o pitanju da li je ovo štetno, kao i koje namirnice mogu naškoditi zdravlju.

Stručnjaci kažu da je važno uzeti u obzir određene hranljive materije kada kupujete hranu. Dijetetičarka Angela L. Lago, rekla je da su so, šećer i nezdrave masti glavna briga.

"Hrana koja sadrži višak ovih hranljivih materija je ključni pokretač gojaznosti, srčanih bolesti, visokog krvnog pritiska i dijabetesa. Kupci bi trebalo da biraju smrznute prehrambene proizvode sa manje soli, šećera i trans-masti. Smrznuta, prerađena hrana, je takođe puna konzervansa i veštačkih boja i ukusa", rekla je ona i otkrila da su pice i peciva poput kiflica, rolnica i sličnog, glavni krivci visokog natrijuma.

Bolja alternativa je hrana prvenstveno napravljena od celih žitarica, a ne od rafinisanih žitarica, zajedno sa proteinima i mlečnim proizvodima sa niskim sadržajem masti ili bez masti.

Osim toga, pomfrit takođe zauzima visoku poziciju kada je reč o šteti koju može naneti zdravlju.

"Iako nam smrznute pice, rolnice, pitice mogu pružiti utehu, ovo je jedna od smrznutih namirnica koje sadrže najviše kalorija i masti. Pomfrit takođe ima veliku količinu masti i kalorija. Ta količina natrijuma u ​​ishrani može dovesti do povećanja krvnog pritiska", istakla je dijatetičarka.

Prema njenim rečima, peciva su prepuni visoko obrađenih ugljenih hidrata i šećera.

"Smrznuta peciva, kao što su rolnice, vafli i deserti, puni su soli, šećera i masti", rekla je dijatetičarka.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Fit

07.03.2022 16:59

Ništa novo,kao da je otrkila Ameriku.Svi industrijski proizvodi,od grickalica,slatkiša,preko suhomesnatih proizvoda,do smrznutih,svi oni su nezdravi i sadrže to što sadrže.Znali smo to već.