EVO ŠTA TREBA DA JEDU LJUDI ZARAŽENI OMIKRONOM Lekari otkrivaju da ove namirnice ublažavaju tegobe
Alo

Omikron soj je jedna od zaraznijih varijanti virusa korona, a to najbolje pokazuje i prognoza Svetske zdravstvene organizacije koja kaže da će uskoro skoro svaki drugi Evropljanin biti zaražen ovim sojem.

Jedna od najvažnijih stavki jeste da jačate vaš imuni sistem, a ishrana igra veliku ulogu u tom procesu. Drugim rečima, zdravlje je najvažnije i ne treba da ga zapostavljamo.

Istina je da ishranom možete da poboljšate svoje zdravlje, a kod omikrona je poželjno da bude drugačija ishrana.

Jogurt - Ovo je jedna od najboljih namirnica za sve one koji imaju omikron. Ne samo što je puna proteina, nego može i da se kombinuje sa bananom, koja je puna kalijuma.

Sladoled - Ova namirnica se preporučuje, jer sadrži glukozu i proteine, a nećete mnogo smršati ako nemate apetit.

Pića sa elektrolitima - Tečnost je veoma važna ako imate virus, jer je neophodno ako imate simptome održavate nivo kalijuma i natrijuma u organizmu.

Supe - One su izvor povrća i proteina, a poželjne su ako nemate apetit.

Šejkovi - Nisu teški za gutanje, pa je poželjno da ih konzumirate ako se borite protiv omikrona.

Povrće - Brokoli, kupus i prokelj su namirnice koje treba da jedete ako se borite sa virusom. Pune su hranljivih materija za vaš organizam.

Citrus - Iako vam se čini da je bolje da uzimate što više vitamina C, ipak se preporučuje da budete umereni, jer ćete kisele namirnice teško progutati zbog upale grla. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading