NAJJAČI ELIKSIR LEPOTE: Usporite starenje spolja i iznutra, očistite telo od toksina i masnoća
Foto: Pixabay

Hlorofil može doneti koristi ne samo biljkama, već i našem sopstvenom telu. On čisti organizam od toksina, usporava starenje i pomaže u gubitku kilograma. Terapija hlorofilom je izvorno nastala u Rusiji. Temelji se na uvođenju hlorofila u telo bolesne osobe i aktivaciji hlorofila.

Kako piti hlorofil da bi on mogao delovati, pročitajte u nastavku.

Blagotvorna svojstva

Detoksikacija i jak imunitet

Jedna od glavnih sposobnosti hlorofila je detoksikacija tela. Hlorofil stimuliše proizvodnju crvenih krvnih zrnaca – eritrocita. Hemoglobin u crvenim krvnim ćelijama je odgovoran za prenošenje kiseonika u sve ćelije u telu. Stoga povećanje nivoa hemoglobina obezbeđuje snabdevanje kiseonikom.

Kiseonik, sa svoje strane, pomaže u uklanjanju toksina iz organizma. Štaviše, on lako veže toksine teških metala i uklanja ih iz tela. Povećanje količine kiseonika u krvi pomaže ne samo čišćenju organizma, već i jačanju imunološkog sistema. Kiseonizovana krv je destruktivno okruženje za anaerobne bakterije – jedan od glavnih uzročnika različitih bolesti.

Gubitak težine

Hlorofil je odličan sagorevač masti. U telu reaguje s mastima: razgrađuje ih i pretvara ih u energiju. Fitanska kiselina, koju sadrži hlorofil, odgovorna je za ovo prijatno svojstvo. Ostale aktivne supstance – tilakoidi, suzbijaju proizvodnju hormona „gladi“ – grelina, tako da se duže osećate sitim i smanjujete rizik od prejedanja.

Usporite starenje

Hlorofil je moćan prirodni antioksidant. Štiti ćelije tela od oštećenja slobodnih radikala, što katalizuje proces starenja i podstiče upalne reakcije. Oksidativni procesi izazvani slobodnim radikalima manifestuju se u obliku bora, starosnih mrlja i popustljivosti na koži. Oni slabe prirodna vlakna kolagena i elastina, uzrokujući da koža izgubi tonus. Hlorofil štiti ćelije kože (i celo telo) od oksidacije, što mu omogućava da uspori starenje i spolja i iznutra.

Prevencija kardiovaskularnih bolesti

Zbog svoje sposobnosti da sprečava oksidativne reakcije, hlorofil se efikasno bori protiv stvaranja LDL, “lošeg” holesterola, što je direktno povezano sa rizikom od kardiovaskularnih bolesti. Pored toga, hlorofil sadrži magnezijum i vitamin K – jačaju srčani mišić i vaskularne zidove, sprečavajući njihovo uništavanje i kalcifikaciju.

Načini primene

Hlorofil se prirodno nalazi u svim zelenim biljkama i što je zasićenija boja, to je veći sadržaj ove materije. Među rekorderima su spirulina, peršun, brokoli i spanać. Međutim, može biti teško dobiti dovoljno hlorofila iz hrane, zbog čega stručnjaci preporučuju da treba piti tečni hlorofil.

Doziranje se izračunava pojedinačno, tako da ako se odlučite piti hlorofil, preporučujemo da se konsultujete sa lekarom.

Vredno je uzimati rastvor hlorofila dva puta godišnje tokom dvonedeljnog kursa.

NAJJAČI ELIKSIR LEPOTE: Usporite starenje spolja i iznutra, očistite telo od toksina i masnoća

Foto: Pixabay

 

Pšenična trava pripada porodici slatkih trava, kojih ima preko 6000 vrsta. Ima dugu, bogatu istoriju i uglavnom je svima poznata. U Egiptu, još 5000 godina pre Hrista, proizvodnja pšenice je bila najrazvijenija poljoprivredna grana. U antičko doba, mladi vrhovi pšenične trave važili su za delikates.

Stari Kinezi koristili su je za jačanje organizma, čišćenje krvi i upalnih procesa. U iste svrhe koristili su je i Indijanci u Srednjoj Americi. Pominje se u Starom i Novom Zavetu, a vezana je i za mnoge hrišćanske običaje. Za Božić je obavezna za trpezom, sa svećom u sredini, kao simbol napretka i zdravlja. Uskršnju trpezu takođe ukrašava pšenična trava sa jajetom u sredini.

Poznato je da životinje biljojedi instiktivno svoje potrebe za vitaminima i hranljivim elementima zadovoljavaju upravo koristeći mladu pšeničnu travu. I, zaista, mogla bi se nazvati idealnom i kompletnom hranom jer je neobično bogata vitaminima, mineralima, lipoidima, hormonima i hlorofilom. Činjenica je da hlorofil ima razna lekovita svojstva: čisti i obnavlja ćelije, steriliše rane, prečišćava vodu od fluorina i drugih otrovnih supstanci.

Sok od ove trave deluje protiv svraba, uklanja bubuljice, leči oboljenja usta i desni, ždrela i sinusa, organa za varenje i disanje. Čak postoje opravdane indicije da organizmu pruža zaštitu od štetnog dejstva radijacije i pomaže mu u borbi protiv raka i drugih bolesti.

Pšenična trava i sok od nje su u Japanu i Americi više od jedne decenije najprodavaniji prirodni proizvod, u isto vreme i odlično pomoćno sredstvo u lečenju raznih bolesti. Važi pravilo: "Ko želi da ozdravi ili ostane zdrav, treba da više puta u toku dana (3 - 5 kafene kašičice) uzima sok od pšenične trave, geršle, ječma..."
Treba znati da jedna kafena kašika sušene pšenične trave, geršle ili ječma ima potpuno istu hranljivu vrednost kao 2 - 3 porcije presnog, organski gajenog povrća.


Sok od pšenicne trave je mozda i jedan od najjacih lekova koji postoji. Ne zbog toga sto nastoji da unisti sve "stetne" bakterije koje postoje i maligne ćelije, vec zbog toga sto ima moc da ohrabri ceo organizam u izlecenju. Mnogi ga nazivaju graditeljem tela, bogat enzimima sadrzi 70% hlorofila koji vazi za graditelja krvi. Vrlo je sličan molekulu hemoglobina i tu je njegova najača uloga! Jedina razlika je što kao centralni molekul hlorofila magnezijum a kod hemoglobina je gvožđe. Skladište energije je skrob koji se lako konvertuje u izvor energije. Ovo je jako dobro za atlete jer se sok asimiluje za 20 min. Pšenica izvlaci 92 od 102 minerala iz zemlje! Svi paganski kultovi su upravo njoj i bili posveceni.

Već ima bezbroj dokaza da hlorofil sprecava razvoj mikroba i produkuje nepovoljnu sredinu za razvoj istih.
Eksperimenti Rapp-a i Gumey-a sa univerziteta u Americi pokazuju da koči akcije protolitik bakterija, onih koji razlazu proteine u jednostavnije supstance. Kad god se nađe u crevima i u ustima on im sprečava truljenje. Omekšava ruke i lice, zaustavlja unutrasnja krvarenja i mladalačke akne.

Dr.Earp Thomas otkriva da voće i povrće koje se kontamira raznim otrovima potopljeno u vodu sa p. travom postaju potpuno čisti.
Dr. Theodor M. Rudollph dokazuje da hlorofil u kombinaciji sa kiseonikom i njegovom moći čišćenja oslobađa zidove krvnih sudova od štetnih naslaga.
Nabolji deo je hlorofil,osim pomenute slipnosti sa hemoglobinom on razbija otrovni CO2 na C i O2.

Kontinualno ispijanje soka zapaza se izuzetan priliv energije.
- rasava problem dijabetesa
- unapredjuje krvnu sliku
- pomaze jetri obolelih od side
- hrani srčano tkivo organskim gvozđem
- regulise menstruaciju
- eliminise loš zadah tela
- otklanja bolove ubrzava ozdravljenje
- čisti i osvežava crevna tkiva
- drenira nos
- umanjuje bol grla
- odlicna tečnost za zube i grgorenje u ustima
- pomaže obolelim krajnicima
- umanjuje bol od hemeroida
- obnavlja vaskularni sistem nogu
- čisti zube i obnavlja desni

Kako se koristi

Prah pšenične trave se pije ujutru i uveče i to po jedna kafena kašičica u 2dl vode.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading