Kokošje jaje kao spas: Spustite temperaturu na prirodan način
Foto: Shutterstock

Ove namirnice uvek imamo u kući, a naši preci često su ih koristili za snižavanje telesne temperature  jednostavnom metodom — pomoću čarapa.

Krompir

Krompir narežete na kolutiće ili izrendate, stavite na stopala i obujete čarape, pa noge dobro utoplite, piše Stil.

Krompir možete kombinovati i s jabukovim sirćetom. Pomešajte malo ovog sirćeta i narendan krompir, smesu stavite u lagane pamučne čarape, pa ih obujte. Noge umotajte u toplo ćebe i ostavite da deluje nekoliko sati ili preko noći.

Brašno i belance

Napravite mešavinu kukuruznog brašna i alkoholnog sirćeta (treba vam gusta smesa). Stavite tu mešavinu na tabane, uvijte stopala u pamučne krpe, pa obujte pamučne čarape.

Za skidanje temperature možete upotrebiti i belance. Umutite ga, nakvasite njime pamučne krpice, pa stavite preko tabana. Obujte čarape i ostavite da deluje nekoliko sati.

Limun

Potrebna su vam dva do četiri limuna. Operite ih i icedite sok, po mogućnosti i malo ulja iz korice. U tu tečnost namočite pamučne krpice, pa sa njima umotajte stopala. Preko toga obujte pamučne čarape, dobro se utoplite, posebno stopala i lezite mirno bar sat vremena.

Već posle 30 minuta ćete osetiti olakšanje, a krpice će na nogama biti gotovo suve. Ponovite postupak i ove obloge ostavite na nogama tokom noći, spavajte sa njima. Sledeći dan temperatura bi trebalo da bude znatno niža.

Takođe je bitno je da pijete mnogo tečnosti, da se odmarate, da bude vam udobno i toplo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading