usne
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Suve i ispucale usne mogu biti prošlost, ali morate da se pridržavate nekih pravila. Zdrave i glatke usne su zanosne, a da bile takve, ne trebaju vam silikonski fileri u ustima , morate se poslužiti malim trikovima.

Prvo zlatno pravilo jeste da redovno koristite piling. Osnova može biti ulje (kokosovo, ši buter), i šećer će vam uvek biti od koristi. Znači, sve bilo koji piling za usne možete da pravite kod kuće.


Kada je suv vazduh, treba da ga učinite vlažnijim, kako vaše usne ne bi stradale. Biljke mogu da reše ovaj problem kod kuće. Nabavite sobno sveće i vazduh u subi više neće biti toliko suv. Na grejnim telima možete držati keramičke posude sa vodom, koje će isto omogućiti da vlažnost vazduha bude normalna, a ne suva.

Kada birate balzam za usne, birajte onaj saceramidima, jer oni pomažu telu da na prirodan način povrati zaštitni sloj.

Balzam za usne je obavezan kada nastanu bilo kakva oštećenja. Treba da ga koristite što češće ako su vam usne ispucale i suve, ali i kada se zaleče, baš iz razloga da se pucanje usana ne bi ponavljalo. Prirodni zaštitni sloj se može oštetiti usled vremenskih neprilika, zbog alergija, hrane, lekova ili neodgovarajućih karmina.

Kakako buter se takođe preporučuje kao lek za ispucale usne. On će direktno delovati na ispucale usne i pomoćiće im da se obnove. Stavljajte ga par puta dnevno i videćete kako će biti mekše i kako će suva koža vremenom nestati.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading