Podignite nivo raspoloženja: Čajna kupka posle koje ćete se preporoditi
Foto: Shutterstock

Osim što deluju opuštajuće, kupke imaju i terapeutski efekat, pomažu kod bola u mišićima, otklanja nesanicu i imaju mnoga druga blagotvorna svojstva.

Kupku možete pripremiti s raznim penušavim kupkama i kuglama, ali i s prirodnim sastojcima poput lavande, biljnih i eteričnih ulja, gline, morske soli, mleka, cveća, meda...

Pre svake kupke uradite piling tela - pomešajte 1dl maslinovog ulja sa kašikom morske soli i istrljajte se snažno ili šaku cvetova kamilice pomešajte sa šakom morske soli i šakom mekinja pa time istrljajte telo. Na taj način ćete pripremiti krvne sudove za toplu kupku.

Čajna kupka za dobro raspoloženje

Prelijte vrelom vodom dve šake matičnjaka, majčine dušice i nane, poklopite i ostavite da odstoji 15 minuta kako bi se oslobodila eterična ulja iz biljaka.

Zatim čaj sipajte u kadu sa vodom, a biljke stavite u platnenu vrećicu. Lezite u toplu kupku i masirajte telo platnenom vrećicom. Posle dvadesetak minuta nežno pokupite peškirom vodu sa tela. Toplota pomaže koži da bolje apsorbuje eterična ulja, a masaža biljem poboljšava cirkulaciju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading