SPAS ZA PUŠAČE Ovaj napitak momentalno čisti pluća, a recept je vrlo jednostavan
Foto: Shutterstock

Ako ste pušač ili bivši pušač, pluća su vam vrlo verovatno puna toksina. Srećom, pojedine namirnice vam mogu pomoći da ih pročistite, a jedan od dobrih načina jeste upotreba jednostavnog napitka od samo tri sastojka.

Đumbir je drevni začin, koji se od davnina koristi zbog svojih isceljujućih svojstava. Između ostalog, pomaže u eliminisanju suvišne sluzi u plućima. Luk, kao i beli luk, ima antikancerogena svojstva, a odličan je i kod brojnih malignih stanja.

Posebno pomaže u sprečavanju raznih bolesti disajnog trakta. Kurkuma ili indijski šafran pun je vitamina i minerala, a sadrži i vrlo zdrave omega 3 masne kiseline.

Ima antivirusna, antibakterijska i antikancerogena svojstva pa svakako obogatite svakodnevnu ishranu ovim začinom.

Za početak dodajte ga napitku koji čisti pluća, a za koji vam treba: 400 grama luka, litar vode, 400 grama šećera (ako želite zdraviju varijantu koristite med ili javorov sirup), 2 kašike kurkume i koren đumbira veličine palca.

1. Vodi dodajte šećer, stavite na vatru i pustite da provri.

2. Glavice luka isecite na četvrtine, raskomadajte koren đumbira i oba dodajte u zašećerenu vodu. Kad mešavina ponovo provri dodajte kurkum pa smanjite vatru na laganu temperaturu.

3. Mešavina neka se kuva sve dok se količina vode ne smanji za pola. Zatim je procedite i sipajte u teglu. Kada se potpuno ohladi stavite smesu u frižider.

4. Uzmite dve kašike eliksira ujutru i uveče dva sata posle obroka.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading