ZA 24 SATA OSLOBODITE SE OD NIKOTINA I KATRANA Od ove kombinacije ne postoji ništa moćnije za čišćenje pluća
Shutterstock

Pušački kašal se ne javlja zbog nikotina već zbog katrana – lepljive supstance koja sužava obim bronhiola u plućima te se pluća zbog toga teško čiste.

Svakom pušaču je dobro poznata žudnja za cigaretom kao što im je poznata apstinencijalna kriza koja može da traje i godinama nakon što ostave cigarete. Nažalost najveći broj ljudi nije u stanju da se izbori sa ovom zavisnošću tj. da se odrekne duvana iako im on nanosi ogromnu štetu.

Ni fleke na plućima ni strah od karcinoma ovoj zavisnosti ne mogu ništa.

Pasivni pušači su kategorija koja takođe oseća posledice tuđe konzumacije cigareta. Svesno, a često i nesvesno oni su žrtve nikotinskog zagađenja. Stoga se i njima toplo preporučuje da obave detoks pluća prirodnim napicima na bazi lekovitog bilja.

Ove biljke su najbolji  "čistači pluća"

Plućnjak će vas najlakše osloboditi katrana iz pluća, odlepiće ga tako da ga možete lakše iskašljati.

Divizma i list bokvice– sadrže saponin koji razlaže šlajm. Da biste očistili pluća konzumirajte čaj od jednakih delova divizme, bokvice i majčine dušice.

Koren sladića deluje kao antibiotik i blagotvorno deluje na respiratorni sistem.

Pravi eliksir za čišćenje pluća i bronhija je čaj od podbela. On oblaže sluzokožu i na taj način olakšava bolno iskašljavanje. Koristi se i za lečenje astme i bronhitis zbog toga je obavezan sastojak tzv. plućnih čajeva. Deluje antimikrobno i protivupano.

U kineskoj medicini za jačanje pluća od davnina se koristi kodriceps gljiva. Ona pozitivno utiče na disajni kapacitet i zdravlje alveola.

RECEPT ZA SIRUP ZA ČIŠĆENJE PLUĆA OD NIKOTINA I KATRANA

Ovaj sirup nije namenjen samo pušačima…

Sirup se pije deset dana po supene kašike ujutru. Već nakon trećeg dana osetićete blagotvorno dejstvo ovog sirupa i počećete da iskašljavate šlajm. Ako želite ovaj sirup možete zasladiti medom.

Evo i kako se pravi domaći sirup za čišćenje pluća….

Recept:

  • 3 g korena đumbira
  • 50 g belog luka
  • 1 crni luk
  • 2 kafene kašičice kurkume u prahu
  • nekoliko kolutova limuna
  • 350 ml vode

Priprema:

Đumbir iseckajte i ogulite mu koru. Beli luk razdvojite na čenove i oljuštite ga. Cni luk ogulite i sitno naseckajte. Zatim sva tri sastojka stavite u šerpu i prelijte vodom. Kada voda proključa dodajte i kurkumu i kuvajte na laganoj vatri oko 10 minuta.

Sirup sklonite sa vatre da se malo prohladi, procedite u staklenu teglu koju ste prethodno sterilisali i dodate kolutove limunova.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading