IZBACITE NAKUPLJENI SEKRET I OTROVE IZ PLUĆA Obavezno napravite ovaj preparat i radikalno očistite disajne puteve
Foto: Youtube/Printscreen

Ukoliko ste pušač više od pet godina do sada ste već sigurno bar jednom imali bronhitis, koji karakteriše specifičan kašalj. Naravno da bi najbolje bilo da se zauvek odreknete cigareta i produžite život za bar deset godina.

Ipak, ako još uvek niste spremni na ovako "radikalan" korak, predlažemo vam da u svakodnevnu ishranu uvrstite sledeće namirnice.

LUK


Brojne prednosti crnog i belog luka su već nadaleko poznate. Ove namirnice imaju i antikancerogeno dejstvo i odlična su preventivna mera za mnoge maligne bolesti. Crni luk je posebno efikasan u prevenciji različitih respiratornih infekcija.

ĐUMBIR

Ovaj drevni istočnjački začin poznat je od davnina po svom čudesnom lekovitom dejstvu. Đumbir je važan i za izbacivanje sekreta nakupljenog u plućima usled pušenja.

KURKUMA

Ovaj neverovatni žuti začin je bogat vitaminima i mineralima, a sadrži i lekovite omega 3 masne kiseline. Kurkumi se pripisuje antivirusno, antibakterijsko i antikancerogeno dejstvo, pa je veoma poželjno da ovaj začin uvrstite u svakodnevnu ishranu.

RECEPT ZA ELIKSIR

POTREBNO: Za čudesni sirup protiv kašlja i sredstvo za čišćenje pluća biće vam potrebni sledeći sastojci:

  • 400 g crnog luka,
  • 1 l vode,
  • 400 g šećera,
  • 2 kašičice kurkume,
  • očišćen mali koren đumbira.

PRIPREMA: U šerpu sipajte vodu, šećer i stavite da provri. Dodajte očišćeni luk, isečen na četvrtine i narendani koren đumbira (veličine palca). Sipajte kurkumu i kada provri smanjite temperaturu. Kuvajte dok se količina ne smanji za polovinu. Procedite, sipajte u čistu staklenu teglu, a kada se potpuno ohladi, stavite u frižider.

Uzimajte po dve supene kašike ujutru na prazan stomak i uveče dva sata pre jela.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading