NEPREVAZIĐENI NARODNI LEK Jedna čaša ovog soka čisti sluz iz pluća i vraća imunitet
Foto: Youtube/Printscreen

Ovaj preparat je izuzetno efikasan u suzbijanju kašlja, čišćenju pluća od nakupljene sluzi i vraćanju imuniteta. Ovaj recept je namenjen kako deci, tako i odraslima, koji danima kašlju i čuje se lagano „škripanje” iz pluća.

Naime, jedna čaša ovog soka pomoći će da se oslobodite sluzi i vratite imunitet.

Sastojci:

  • 1 šolja oljuštenog ovsa
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja vode

Priprema: Operite zob i stavite u manji lonac zajedno sa šoljom vode i šoljom šećera (zapremina šolje – 200 ml). Ostavite smešu da ključa nekoliko minuta. Najbolje je kuvati uveče i ostaviti smesu da odstoji do jutra. Ujutru procedite zob, a lekovitu tečnost odložite u teglu. Čuvati u frižideru.

Od ove jedne mešavine (1 šolja zobi + 1 šolja vode + 1 šolja šećera) imaćete dovoljno soka za 4 do 5 dana.

Primena:  Svakog jutra na prazan stomak detetu dajte po jednu „rakijsku“ čašicu ovog soka (oko 30 ml) tokom 40 dana. Zatim napravite pauzu od 15 dana, pa ponovo dajte sok svakog jutra narednih 40 dana. Pacijent će izbaciti sluz iz tela i povratiće izgubljeni imunitet.

Važno je da ne preskačete dane, da dete svako jutro pije ovaj sok i da se pridržavate rasporeda od 40 dana primene, pa 15 dana pauze, pa još 40 dana ispijanja soka. Kada prođete ovaj tretman, on vam više neće biti potreban jer više nećete biti toliko sklono prehladama i virusima.

Zašto ovas?

Istraživanja su pokazala da je zob jedna od biološki najvrednijih namirnica na Zemlji, ali i veoma lekovita biljka! Ako se iz zrna ovsa ukloni nesvarljiva pleva, ovas sadrži mnoštvo visoko vrednih bioloških lekovitih i efikasnih supstanci, između ostalih, lecitin, vitamine A i B, razne korisne proteine i kiseline, niacin, biotin, kalcijum, gvožđe, fosfor, cink, kalijum, magnezijum, jod i drugi važni elementi za živa bića koji se nalaze u tragovima u zobi.

Ovsena sluz pripremljena kao supa ili kaša je nezaobilazna namirnica za pacijente koji se oporavljaju od operacija želuca i creva, čira na želucu, žutice, bolesti pluća i grla, žučne kese, bubrega, krvotoka i dijabetesa.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading