DA LI I VI PRAVITE OVU GREŠKU KOD ČIŠĆENJA PAPRIKA Kad čujete čemu služe peteljke, nikad više ih nećete bacati
Foto: Shutterstock

Kada pripremate paprike verovatno je prvo što uradite da bacite peteljke. A to je velika greška jer tako sebi uskraćujete dodatno uživanje u jelu.

Naime, umesto da ih bacite, stavite ih u kesu i “spakujte” u zamrzivač. 

Kada prođe leto i sezona paprika, to ne znači da morate da se odreknete njihovog čarobnog ukusa.

Da biste zimi obogatili svako jelo, izvadite peteljke iz zamrzivača i ubacite ih u hranu koju spremate.

Koriste se kao začin. Mogu se dodati u supu, variva, meso.

Iz gotovog jela obavezno izvadite peteljke i bacite. Bilo koji obrok pripremljen od ovako neobičnog začina biće mnogo ukusniji i aromatičniji.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading