Ne zatvarate pore: Napravite sami puder za lice u prahu od ovsenih pahuljica
Foto: Shutterstock

Po svom sastavu je hipoalergen. Proziran je, ali odlično sakriva sve vidljive nedostatke na licu, prilagođavajući se boji vašeg tena.

Za pripremu pudera biće potrebno:

  •  100 gr ovsenih pahuljica;
  • 1,5 litar vode (bolje je koristiti flaširanu ili filtriranu);
  •  2 suda;
  • papirni ubrus ili tanka pamučna maramica.

Način pripreme:

  •  Ovsene pahuljice sitno sameljite u mlinu za mlevenje kafe ili uz pomoc blendera;
  • Dobijenu smesu stavite u staklenu teglu ili drugi veći sud i prelijte sa 0,5 litre vode. Dobro promešajte;
  • Ostavite smesu da odstoji 20-30 minuta, da se odvoji talog;
  • Polako prelijte čistu vodu u drugi sud, a talog ponovo zalijte sa pola litre vode;
  •  Po isteku pola sata proceduru ponovite drugi put. Vodu (bez taloga) polako prelijte u drugi sud u kojem se već nalazi prva voda bez taloga;
  •  Mešavinu ovsenih pahuljica zalijte ponovo, po treći put, i posle pola sata opet prelijte vodu (bez taloga) u drugi sud. Mešavina nam više neće biti potrebna, posle je možete iskoristiti kao masku za lice ili blagi piling tela.

Sada treba vodu procediti kroz cediljku, komad ubrusa ili tanku pamučnu maramicu.

Ubrus stavite na cediljku, cediljku na neki veći sud. Belu vodu polako sipajte kroz ove filtere. Proces filtracije traje sat- dva .

Posle ovog vremena videćete da se sva voda procedila, a na ubrusu je ostala svetla masa. To će uskoro postati naš puder. Ali, nije još vreme za radovanje. Ispred nas je još 24 časa sušenja pudera.

Ubrus pažljivo uklanjamo sa cediljke i stavimo ga na neki plići sud, recimo tacnu ili tanjir.Ostavljamo da se suši. Vreme sušenja je otprilike 24 časa.

Kada se sve osuši, polako odvajamo koricu od ubrusa i jos jednom sitno meljemo u mlinu za kafu ili sitno gnječimo kašikom. Poslednja etapa je filtracija kroz najlon čarapu.

Sada svoj puder stavite u odgovarajuću kutijicu i nanosite ga pomoću četkice.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading