ČAK I ŽVAKANJE ŽVAKE POMAŽE Skinite podbradak uz minimalan trud
Foto: Shutterstock

Ako želite da izgubite dvostruku podbradak, vodite računa o zdravoj ishrani, vodite računa o svojoj koži i ne zaboravite na posebne vežbe koje vam mogu pomoći da smršate područje ispod brade. 

Vežbanje vaše vilice i mišića lica pomaže da zategnete kožu lica i da se borite protiv telesne masti koja se nakupila u ovoj oblasti i izazvala vaš podbradak. Na prednjem delu našeg vrata i ispod naše brade nalazi se mišić platizme. Ako ovaj mišić počne da pada, stvara se podbradak. Vežbe u nastavku toniraju mišiće platizme i zaista su odlične za masnoću ispod brade. Ponavljajte redovno za najbolje rezultate i oslobodite se dosadnog podbradka. Preporučeno je da vežbe radite svaki dan, bar po 5 minuta dok odmarate za kontinuirane rezultate. 

Najbolje vežbe za podbradak:

Podizanje usne 

Širom otvorite usta. Sada pokušajte da povučete donju usnu prema nosu. Pomerite donju vilicu gore-dole. Trebalo bi da osetite zatezanje ispod brade, tako ćete znati da radite vežbu pravilno. 

Pomeranje vilice levo desno 

Sa otvorenim ustima, pomerajte donju vilicu s desna na levo. Ponavljajte najmanje 5 minuta dnevno za najbolje rezultate. 

Izgovarajte samoglasnike

Izgovarajte samoglasnike (A, E, I, O i U) široko držeći usta otvorena i glasno. Ponovite 15 puta dnevno za najbolje rezultate.

Promena položaja spavanja 

Da biste dodatno smanjili nadutost i zadržavanje vode na licu, spavajte na leđima sa blago podignutom glavom. Ova pozicija omogućava tečnosti da se ocede sa vašeg lica. Koristite dodatni jastuk tako da vam glava bude barem nekoliko cm iznad tela.

Žvaćite žvake 

Žvakaća guma je dobar lek za podbradak bez ikakvih neželjenih efekata. Da biste se rešili podbradka, važno je redovno trenirati mišiće lica i tako ih zategnuti. Žvakaća guma vežba vašu vilicu i mišiće lica i tonizira bradu.

Bolje držanje za smanjenje podbradka

Nemojte se povijati. Stav igra veliku ulogu u smanjenju podbradka. Kada dugo sedite sa spuštenom glavom i pognutim ramenima napred, imate veoma loše držanje! Vaše telo gubi fleksibilnost i što je najvažnije, mišići na prednjem delu vrata slabe. Ovo stvara idealne uslove za pojavu podbradka. Dok radite ili čitate, uvek držite glavu što je moguće uspravno i pokušajte da sedite ili stojite u ravnom i udobnom položaju.

Neka vam koža uvek bude hidrirana

Licu je potrebna hidratacija da bi se smanjio podbradak! Nanesite bilo koji preporučeni losion ili hidratantnu kremu na vrat za hidrataciju i smanjenje vrećastu kože u predelu brade. 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading