UTEGNITE SE POMOĆU ELASTIČNIH TRAKA Ovako ćete imati zategnute ruke za leto
Foto: Shutterstock

Da biste se osećale zadovoljno, dovoljno je da naredne dve nedelje svakodnevno vežbate po 15 minuta dnevno.

Fitnes treneri preporučuju vežbe sa elastičnim trakama jer, za razliku od tegova, zatežu mišiće, ali ne toliko izražajno da vam se čini da vam je ruka previše široka.

Prenosimo tri jednostavne vežbe koje preporučuju stručnjaci sa popsugar.com.

VEŽBA 1

Stanite u raskoračni stav sa osloncem malo više na jednoj nozi.Podignite ruke iznad glave - bez savijanja u laktovima.Elastičnu traku treba da držite rukama tako da bude zategnuta.Jednom rukom vucite na dole, što više možete, dok drugu ruku ne pomerate iz početne pozicije.

Ponovite vežbu deset puta jednom, pa isto toliko drugom rukom.

VEŽBA 2

Zauzmite raskoračni stav, ali tako da su vam noge savijene u kolenima. Držite elastične trake obema rukama, dok su vam nadlaktice u ravni sa ramenima.I kod ove vežbe jedna ruka je fiksirana, dok drugom vučete traku što više na dole, ispravljajući lakat.Ponovite vežbu deset puta obema rukama.

VEŽBA 3

Zauzmite bočni stav - jedna noga ispravljena unazad, a druga blago savijena u kolenu i isturena napred.Ruke postavite tako da grade dijagonalu. Spuštenu ruku sa jednim krajem trake spuštajte što više niz butinu, a tako ćete osetiti otpor koji vam pruža druga ruka, koju ne pomerate.Posle deset ponavljanja, promenite položaj nogu i uradite vežbu i drugom rukom.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading