TAJNA JE U IZBORU PRAVOG BALSAMA Sprečite ispucale usne tokom zime
Foto: Shutterstock

Tokom zime koža usana posebno doživi pravi šok. Kako je vlažnost u vazduhu tokom tog perioda znatno pojačana, voda iz usana se bukvalno osuši, a to ima za posledicu pucanje tanke kože, kojeg se ne možete rešiti tako lako.

Ipak, ako se pridržavate ovih saveta, zaštitićete svoje usne na vreme i sprečićete pucanje koje je sem estetskog i zdravstveni problem.

Za početak važno je da izbegavate oblizivanje usana jer ih na taj način samo dodatno isušujete.

Rešenje za pravu hidrataciju kože je u vodi, stoga pijte dosta ove tečnosti, koja će vašoj koži dati potrebnu količinu vlažnosti.

Takođe, balsam za usne nanosite pre svake upotrebe ruža, kao i pre svakog izlaska napolje, nevažno da li sija sunce ili duva vetar, a nakon tuširanja potrebno je odraditi blag piling mekanom četkicom za zube, koju ćete koristiti samo za tu namenu.Na taj način uklonićete pre spavanja mrtvi površinski sloj kože sa usana.

Idealan balsam za usne tokom hladnijih dana je onaj koji sadrži neke od sledećih sastojaka poput petrolatuma, šea butera, hijaluronske kiseline i dimetikona, koji su odlični za obnavljanje vlažnosti u usnama.

S druge strane, trebalo bi da izbegavate balsame koji sadrže lanolin, posebno ako patite od ekcema.Pored toga, klonite se balsama sa jakim mirisima poput cimeta, koji posebno može biti iritantan.

Ako su vam usne hronično ispucale, koristite balsame koji sadrže ceramide, koji će obnoviti strukturu kožice na usnama.

Osim dehidracije, drugi glavni uzročnik ispucalih usana je i poremećena pH vrednost kože koja bi na vlažnim mestima kao što su usne trebalo da bude lagano kiselinska.

Paste za zube, osveživači daha, vodice za ispiranje usta i preparati za negu lica mogu da poremete tu ravnotežu, pa je poželjno da na usne nanesete balsam pre svakog pranja zuba ili umivanja lica, kako biste zaštitili kožu od eventualnog narušavanja prirodne pH vrednosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading