Otkrivamo tajnu: Evo kako da napravite savršene knedle koje se neće raspasti u supi
Foto: Shutterstock

Za dobre griz knedle, tajna nije u sastojcima, već u načinu pripreme. Otkrićemo vam mali trik, kako da vam se griz knedle nikad ne raspadaju u supi.

Recept za knedle

Sastojci: 
  • 1 jaje
  • 5 supenih kašika griza (ravno napunjene)
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica ulja

Priprema: 

Odvojiti belance od žumanceta. Belance penasto umutiti viljuškom i dodati žumance. Takođe umutiti da se spoji sa belancetom pa dodati so, ulje i polagano griz. Trik sa umućenim belancem se koristi i kod pravljenja palačinaka, kako ne bi bile žilave.

Izmešati i ostaviti da stoji oko 20 minuta ili dok se supa ne skuva. Dok čekate neka knedle budu prekrivene folijom ili salvetom da se ne stvori korica odgore. Svakako je najbolje da knedle pravite neposredno pre nego što supa provri (knedle stavljajte u supu koja nije bacila ključ).

Potom uzimamo kašičicu, zaronimo u supu koja kuva i vadimo knedle, svaki put kašičicu zaronimo da knedla sklizne i tako radimo do kraja.

Kuvamo ih oko 5 minuta, poklopimo i ostavimo još 5 minuta da stoje u supi, pa poslužiti.

Komentari (0)

Loading