NATAŠA VUKOJE: U avgustu je vreme za promene, od septembra ulazimo u novi period
Foto: printscreen/tvprva

Često smo skloni da za to što nismo dobro spavali "krivimo" Mesec, a on nam je ponekad razlog i za mrzovolju. Da li mlad ili neki drugi Mesec zaista utiče na nas, za TV Prva je objasnila Nataša Vukoje, trener za lični razvoj, praktičar rekonekcije i rekonektivnog isceljenja i učitelj kundalini joge.

"Svako od nas reaguje različito, ali kada pričamo o Mesecu, naš organizam se sastoji od toliko puno vode, prirodno je kako Mesec ima uticaj na sve vode na ovom svetu, tako i na naš organizam. I stvarno se desi da imamo oscilacije u raspoloženju, da slabije spavamo, da se budimo nervozniji, sve je to sastavni deo lunarnih promena".

Ako ste umorni i neraspoloženi poslednjih dana, to ima veze za Mesecom, tvrdi Nataša, ali ne samo sa tim.

"To što smo bezvoljni i umorni poslednja tri dana nema veze samo sa Mesecom, dolazi nam i avgust kada će se energija potpuno promeniti. Sve ono što smo skupljali duboko, što smo stavljali ispod tepiha, u avgustu će izaći na videlo. Naše telo je spremno na čišćenje. Što smo mi to toliko skrivali sa strane, to je druga stvar, ali zapravo vreme je da se suočimo i očistimo jer od septembra nam kreće jedan potpuno novi ciklus na energetskom nivou. Mislim da je važno da u septembar uđemo malo više povezani sa sobom".

Trener za lični razvoj objasnila je i kako da znate da li je vašem telu potrebno čišćenje.

"Pored ovih promena koje se mogu videti na nebu, ukoliko postoji jedan hronični umor, osećaj težine, neko ne spava noćima, nekome se ruke tresu, nekoga stiska u grudima, neko jednostavno ima osećaj ’znam da mogu više i bolje, ali osećam se kao da ne mogu ni napred ni nazad’, to je samo pokazatelj da je telu potrebno jedno čišćenje, da se pozabavimo sobom, da vidimo kako se osećamo, šta je to što nam smeta, šta je to što bismo menjali u životu. Ako na taj način počnemo da posmatramo, onda će nam biti jasno, volim sebe/ne volim sebe, ne posvećujem sebi dovoljno pažnje, bavim se drugima više nego sobom.. onda su to vrlo jasne smernice čime da se pozabavimo".

Vukoje je dala i savet svima odakle da počnu "razgovor" sa sobom.

"Mislim da je avgust odlično vreme, uzmete papir i olovku, napravite dve kolone, čime ste u životu zadovoljni, čime niste. Napišemo šta je to što bismo želeli da menjamo u životu, čime nismo zadovoljni. Mi sve mislimo da imamo u glavi, ne, dok to ne stavite na papir, ako je vaš spisak toga šta biste želeli da promenite mnogo veći od onoga čime ste zadovoljni, znači da imamo pune ruke posla i da nešto po tom pitanju mora da se uradi. Stvari se retko kada menjaju same od sebe, uglavnom je potrebna akcija", poručuje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading