ALANTOIN: Sastojak koji se koristi u mnogim kozmetičkim sredstvima, a mnogi ne znaju šta je
Foto: Freepik

Alantoin je ovlaživač i eksfolijant.Podstiče obnavljanje i epitelizaciju kože tako što stimuliše rast ćelija.Budući da ima hidrirajuća svojstva on podstiče efikasnije upijanje drugih sastojaka preparata.

Alantoin je sastojak pogodan za negu osetljive, aknozne i iritirane kože.Podstiče razmenu materija u potkožnom tkivu, proliferaciju i štiti kožu od preranog starenja.

Zato je ova supstanca sastojak krema, pilinga i maski za lice.

On se smatra zaista neverovatnim sastojkom preprata za negu lica i tela jer deluje pozitivno na:

Suvu kožu – Alantoin je poznat po svojoj sposobnosti da privuče više vlage u kožu. Takođe on koži pomaža da tu vlagu ne gubi već da je zadrži u sebi. Kada znamo da je nedostatak vlage i nesposobnost kože da u izvesnim godinama zadrži vlagu u osnovni razlog umorne kože bez sjaja sklone boranju, onda je jasno da je ovaj sastojak veoma poželjan u našim preparatima za negu lica

Umornu kožu-Koža nije u stanju da se sama u potpunosti oslobodi sloja mrtvih ćelija sa površine. One, pored toga što zapušavaju pore i otržavaju disanje kože, čine da vam lice izgleda sivo, umorno i bez sjaja. Alantoin poseduje keratolitička svojstva. Drugim rečima, on deluje tako što pospešuje ljuštenje mrtvog sloja kože sa površine. Ovo pospešuje rast novih, svežih ćelija. Ovaj benefit je koristan za svakoga jer popravlja teksturu kože, vraća joj boju i mladalački sjaj.

Uklanja znakove strenja – Koža koja stari je sklona suvoći i sporijoj ćelijskoj razmeni materija. Ovo dalje vodi ka tanjenju kožnog tkiva i opuštanju kože lica. Alantoin hidrira, deluje kao piling i omekšava kožu. Takođe podstiče i sintezu kolagena. Ovo su sve važne stavke za uklanjanje znakova starenja sa kože.

Iritacije – Alantoin se ugrađuje u proizvode namenjene nezi, ali i lečenju suve, grube, ispucale, iritirane kože. Ukoliko ste ikada pogledali sastav proizvoda za pelenski osip ili ekcem videli ste da je osnovni satojak alantoin koji deluje blago umirujuće, pospešuje epitelizaciju kože i zaceljivanje svih vrsta iritacija.

Ožiljke od bubuljica-Na svakom licu se nađe po neki ožiljak od bubuljica. Ovo je posebno ozbiljan problem osoba sklonim bubuljicama na licu. Da biste malo ubrzali uklanjanje i ožiljaka i samih bubuljica, ali i delovali preventivno, izaberite sebi bar jedan proizvod koji sadrži alantoin. Idealno bi bilo da to budu gel i losion protiv bubuljica. Tako ćete u svojoj dnevnoj rutini početi od korena nastanka problema.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading