Mekane i savitljive: Recept za domaće tortilje
Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 250 g brašna
  • 30 g ulja
  • 120 ml vode
  • 1 kašičica soli

Priprema

Sipati u činiju brašno, so, ulje pa dodavati vodu i mesiti.

Umeseno testo izručiti na radnu površinu, sa malo brašna, pa ga mesiti da se dobije lopta koju podelimi na 4 dela. Svaki deo premesiti u lopticu.

Svaku lopticu, oklagijom, razvući u krug, sasvim tanko.

Svaku tortilju staviti na vreo tiganj pa peći sa obe strane dok ne dobiju smeđe tufne. Posle par minuta videćete kako se pojavljuju balončići dok se peku tortilje.

Kad su sa obe strane pečene i pune smedjih tufni, vaditi ih iz tiganja. Ako želite da budu mekane namažite ih puterom.

 

Komentari (0)

Loading