TESTENINA SE NE KUVA U VODI Ako želite da dobijete savršen ukus i savršenu konzistenciju, uradite što i profesionalni kuvari (RECEPT)
Foto: Youtube/Printscreen

Testenina pripremljena bez vode ima mnogo bolji ukus. Jednom kada probate ovaj način kuvanja testenine, nikada se nećete vratiti tradicionalnom kuvanju u puno vode. Američki stručnjak za hranu i kuvanje Harold McGee preporučuje kuvanje testenine u maloj količini hladne vode.

Prema njegovim rečima, ovaj način pripreme ima najbolji ukus. Ali zašto ne otići korak dalje i poboljšati taj metod potpunim uklanjanjem vode. Iako se ovaj metod ne može koristiti sa svim jelima, savršen je za većinu jela od testenina. Tajna je da vodu zamenite tečnošću kojom ćete poslužiti testeninu.

To znači da ga odmah kuvamo u supi ili sosu. Na ovaj način dobijamo savršen ukus i savršenu konzistenciju. Testenina će odgovarati ukusu i aromi našeg jela. Garantujemo da će biti mnogo ukusnije. S druge strane, skrob iz kuvane testenine će ući u supu ili sos, malo zgusnuti i naglasiti ukus.
 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading