NAJBOLJI OBROK TOKOM VRELIH DANA Turska krompir salata, bez luka, a tako aromatična i osvežavajuća
Foto: Profimedia

Ova turska krompir salata odlično se slaže uz mesa, ali može i da se jede kao poseban obrok. Umesto luka, koji je kod nas neizostavan, u ovaj recept se dodaje nana koja daje poseban ukus i aromu jelu.

Obrok salate su inače najbolje rešenje tokom letnjih dana, jer sadrže neophodne vitamine i minerale, a nisu teške za varenje.

SASTOJCI:

4 veća krompira

3 kašike maslinovog ulja

2 kašike svežeg peršuna

2 kašike sveže nane

1 kašika limunovog soka

so, biber

PRIPREMA: 

U većoj šerpi sipajte vodu, pa ubacite dobro opran, neoljušten krompir i kuvajte oko pola sata ili dok potpuno ne omekša.

Kada je skuvan ostavite ga da se prohladi, a zatim ga ogulite i isecite na veće komade.

Peršun i nanu dobro operite, pa naseckajte i ubacite u činiju sa krompirom.

Prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom, dodajte so i biber po ukusu i sve dobro promešajte.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading