KIM ZA JAČU AROMU JELA Pripremite sočnu piletinu u marinadi
Foto: Youtube/Printscreen

Potrebno je za marinadu:

200 g svežih crvenih paprika

1/2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
5 komada crnih maslina
kašika đumbira
2 kašičice cimeta
100 ml maslinovog ulja
biber

Za meso:

500 g pilećeg filea
glavica crnog luka
kašika kurkume
kašičica kima u prahu
pileća kocka za supu
zelene masline
maslinovo ulje
limun
2 kašike meda
peršun
kašika iseckanog korijandera
so, biber

Priprema:

Napravite prvo marinadu.
U blender uspite ulje pa na krupno izmiksajte iseckanu crvenu papriku, crni i beli luk, očišćene masline, uz dodatak đumbira, cimeta i bibera.
Piletinu isecite, prelijte marinadom, promešajte i ostavite da odstoji pola sata.
U tiganju na ulju propržite iseckani crni luk, dodajte kurkumu, kim i piletinu zajedno sa marinadom, zatim kocku za supu i zalijte sa malo vode.
Na kraju ubacite masline i limun isečen na kolutove.
Kuvajte na srednje jakoj vatri 20 minuta, pa umešajte med, peršun i korijander i onda kuvajte još pet minuta..

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading