OBROK ZA SVE GURMANE Isprobajte toskansku piletinu sa fantastičnim mirisom i ukusom
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

500 g pilećih prsa

kašičica crvene paprike
dva čena belog luka
kašičica soli
šaka sušenog paradajza
dve kašike maslaca
200 ml pavlake za kuvanje
200 g svežeg spanaća
500 g testenine po izboru

Pileća prsa isecite na file i premažite crvenom paprikom i solju. U tiganju zagrejte maslac i na njemu zapecite svaki file s obe strane, dok ne budu pečeni.

Izvadite ih iz tiganja, a u tiganj dodajte naseckani beli luk i sušeni paradajz, zapecite minut-dva i sve prelijte pavlakom za kuvanje.

Neka se sos kuva oko pet minuta, dodajte spanać i ostavite još nekoliko minuta na ringli.

Pred kraj kuvanja piletinu vratite u sos i ostavite još malo da se krčka. Za to vreme skuvajte testeninu, procedite i sve služite u dubokom tanjiru. 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading