ZABORAVITE FILERE! HIT JE UŽARENA MASKA ZA LICE: Briše bore, skida ožiljke i mrlje, daje koži sjaj i mekoću
Foto: Shutterstock

Užarena maska za lice je nešto što će vam promeniti život. Svaki sastojak ove maske ima specifično i ciljano dejstvo. Ne plašite se ovog prideva „blistav“, to je samo lagani ubod koji nestaje za 5 minuta.

Ova maska zapravo deluje vrlo osvežavajuće i čini kožu izuzetno mekom i glatkom. Nakon izlečenja akni i akni, na koži lica često ostaju tamne mrlje, a ponekad i ožiljci - ako vam se ovo dogodilo, ova maska je spas za vas!

Ako imate neujednačen ili problematičan ten, mrlje ili mrlje na licu kao rezultat akni i prištića, kože bez sjaja i prepune sitnih bora, napravite ovu sjajnu masku za lice i redovno je koristite.

Ovo je jedna od najefikasnijih prirodnih maski za lice koja će osvetliti mrlje i ožiljke, ujednačiti ten, dati vam glađu, „ispeglanu“ i mekšu kožu koja će zablistati punim sjajem zdravlja i lepote.


Užarena maska za lice - recept:

Sastojci: 1/2 kašičice cimeta 1/2 kašičice muškatnog oraščića 1 kašičica meda 1 kašičica svežeg limunovog soka

Zašto ovi sastojci deluju?

Cimet

Cimet se koristi hiljadama godina zbog svojih jakih anti-gljivičnih i antivirusnih svojstava. Deluje antimikrobno, smanjuje rizik od bolesti izazvanih bakterijama. Sadrži niz snažnih antioksidativnih jedinjenja i pomaže u sprečavanju prevremenog uništavanja zdravih ćelija u telu i koži.

Muskatni orah

Muškatni oraščić deluje protivupalno i pomoći će bržem nestajanju ožiljaka od akni. Od davnina se koristi za mnoge kožne bolesti, uključujući ekcem. Muškatni orah je bogat mnogim vitaminima B-kompleksa, vitaminom C, folnom kiselinom, riboflavinom, niacinom, vitaminom A i mnogim antioksidantima poput beta-karotena i kriptoksantina.

Med

Med ima antibakterijska i anti-gljivična svojstva i pomaže u dezinfekciji i ubrzavanju procesa zarastanja akni. Apsorbuje nečistoće i pomaže u čišćenju kože. Pun je antioksidansa koji će vam pomoći da "ispeglate" kožu i vratite joj sjaj, neverovatno vlaži i ostavlja kožu čistom i mekom.

Sok od limuna

Limun je prepun vitamina C, on u koži gradi kolagen koji je potreban za čvršću i podmlađenu kožu. Limun će smiriti i osvetliti ožiljke i tamne mrlje i dati lep, blistav, svetao ton kože. Donijet će sjaj na vaše lice i očistiti ga "do dna" svake pore. Korišćenje limuna čini kožu fotosenzibilnom, pazite da se ne stavljate na sunce nakon stavljanja ove maske.


Priprema:

1. Sve sastojke pomešajte u pastu.

2. Nanesite na lice izbegavajući područje oko očiju i usta. Ostavite da odstoji 30 minuta ... ili barem 10 minuta ako ne podnosite peckanje. Trnci se smiruju u prvih 5 minuta, a zatim nestaju.

3. Isperite masku toplom vodom i nanesite uobičajenu kremu.

NAPOMENA: Ako imate osetljivu kožu, izostavite ili razblažite limun. Ako ga izostavite, dodajte još malo meda da smeša postane gusta. Ne koristite ovu masku za piling kože. Maska se ne preporučuje osobama koje pate od kuperoze, rozaceje i drugih vaskularnih bolesti kože jer med širi krvne sudove.

Kao zamena za med, ovde se može koristiti bela ili zelena glina. Meša se u istim razmerama sa ostalim sastojcima maske i razblaži vodom do željene teksture.

Korišćenje užarene maske Imajte na umu da je ovo maska koja deluje postepeno. Nanesite ga 2 puta nedeljno i brzo ćete videti ogromno poboljšanje na svojoj koži!

Uz doslednu primenu, ova sjajna maska će osvetliti i ukloniti mrlje i ožiljke, smanjiti bore i pomoći vašoj koži da dobije fenomenalan sjaj i zdrav izgled.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading