PALAČINKE "SUZET" SA SLADOLEDOM Ovo je čuveni francuski delikates
Foto: Bakina kuhinja

Priča o nastanku palačinki "suzet" je ovakva - tokom posete Edvarda VII, sina kraljice Viktorije i budućeg kralja Britanije Azurnoj obali, dogodilo se da je boravio u čuvenom restoranu.

Kada je trebalo da mu posluže palačinke, kuvar je slučajno prosuo liker po njima, te je odlučio da ih flambira.Pošto je ukus bio fantastičan,poslužio ih je kao specijalitet.Ostalo je istorija...

Sastojci: 

150 g maslaca
200 g brašna
450 ml mleka
dva jajeta
100 g šećera
prstohvat soli
dve pomorandže
pola čaše likera od pomorandže 
sladoled po izboru

Priprema: 

Umutiti jaja, brašno, kašiku šećera i prstohvat soli.Dodati 20 grama otopljenog maslaca i polovinu mleka, te mešati dok se ne dobije smesa bez grudvica.Sipati preostalo mleko, sjediniti i staviti u frižider da odstoji pola sata.U tiganju zagrejati još 20 grama maslaca, pa od dobijene smese peći palačinke dok ne porumene sa obe strane.Kad su palačinke ispečene, u tiganju zagrejati preostali maslac, šećer i iseckane pomorandže, po želji sipati liker i skuvati sirup.Palačinke presaviti na četvrtine,vratiti u tiganj i kuvati u sirupu još nekoliko minuta.Poslužiti uz sladoled.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading