Dva ukusa: Napravite domaći humus
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 300 g sirove leblebije
  • 3 kašike prepečenog susama
  • po ukusu soli
  • 1 limun - sok
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike prepečene leblebije

Još:

  • 2-3 cm praziluka
  • prstohvat ruzmarina
  • prstohvat bibera

Priprema

Sirovu leblebiju potopiti u vodi preko noći. Ujutru zameniti vodu i staviti da se kuva. Kuvati dok zrna ne omekšaju.

Zatim ocediti od vode i staviti leblebiju, beli luk i sok limuna u secka i izblendirati u kasu. Po potrebi dodavati po malo vode do željene gustine.

Dodati i prepečeni susam i leblebiju. Koristite već pečenu leblebiju zajedno sa susamom. Izblendirati na par sekundi koliko daa se susam poveže sa smesom i leblebija malo usitni, da ostanu komadići.

Polovinu prebaciti u činijicu, a u drugu polovinu dodati praziluk, biber i ruzmarin pa izblendirati opet na par sekundo da se luk usitni, isto da ostanu sitni komadići jer je tako ukus lepši i intenzivniji.

Poklopiti činijice i čuvati u frižideru.

Mogu se jesti i odmah ili sacekati da se lepo ohlade i ukusi i arome povezu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading