SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija

Ivana Pavlović

19:15

Slatki kutak 0

Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.

san sebastijan čizkejk
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g mascarpone sira
  • 200 g kremastog sira
  • 75 g šećera
  • 75 g smeđeg secera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 jaja
  • 400 ml slatke pavlake
  • 20 g brašna

Priprema:

U jednoj posudi umutite sireve i šećere da dobijete kremastu smesu. Dodajte jaja i umutite. Dodajte slatku pavlaku i sjedinite. Zatim dodajte brašno pa sjedinite celu smesu. Izlijte je u kalup obložen pek papirom. Peite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Ostavite ga u frižideru preko noći. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading