RUČAK ZA SVAČIJI UKUS Posni čušpajz, zagrejte dušu i telo (VIDEO)
Foto: Bakina kuhinja

 

Potrebno je
2 glavice crnog luka
4-5 svežih ili smrznutih paprika
2 šargarepe
2 sveža ili iz flaše paradajza
4 krompira
3 čena belog luka
celerov list
lovorov list suvi začin  (po želji) so...biber
crvena mlevena paprika
peršunov list
 
Priprema:
 
Luk iseći na rezance kao i papriku. Šargarepu na krugove. Paradajz oguliti pa iseći na kocke. Krompir oguliti i iseći na krugove. Izdinstati luk crni luk na ulju, dodati papriku, šargarepu dodati beli luk. Ubaciti mlevenu crvenu papriku. Dinstati  još malo. 
 
 
Ubaciti  krompir i naliti vode da ogrezne krompir i skuvati da se kromoir skuva. Dodati oljušten paradajz na kockike. 
 
 
Krčkati još malo. Umutiti 1 kašičicucu kukuruznog skroba sa malo vode i dodati u čuspajz. Na kraju dodati celerov list i peršunov, suvi začin ili samo soli i malo bibera. 
 
Evo ga divan zdrav posni obrok je gotov. Fantastično Uživajte..prijatno!

Komentari (0)

Loading