Savršena zimnica: Paprike punjene sirom
Foto: Shutterstock

Recept za paprike sa sirom
Sastojci:

  • 5 kg male ljute paprike (obično uzimaju somborke)
  • 2,5 kg sira (najbolje ide feta, ali može i drugi)
  • 3-4 l ulja

Postupak: 

Paprike operite i izvadite sredinu (nemojte skroz ispirati semenke, jer je bolje da ostane malo da bi paprike bile ljuće). Pripremite tegle, tako što ćete ih temeljno oprati i osušiti (poklopci moraju da budu novi). 

Dok se paprika suši, izmrvite viljuškom sir, tako da postane gladak.

Punite paprike sirom i ređajte u teglu. Na kraju ih prelijte uljem, da bude puno, do vrha (deo ulja će paprike upiti, tako da nemojte da sipate ulje na prst od vrha). 

Na dno šerpe stavite krpu i sipajte vodu do pola, pa pustite da proključa i stavite tegle tako da se ne dodiruju, kako ne bi pukle. Takođe, ključno je da voda ne sme da upadne u teglu jer će se paprike pokvariti. Ostavite da se "kuvaju" 15-20 minuta na 80 stepeni.

Tegle dobro zatvorite i ušuškajte peškirima ili pokrivačima. Poklopac treba da ulegne na sredini, to je znak da su vam se paprike pasterizovale i zimnica je spremna već posle nedelju dana.

Komentari (0)

Loading