tegla ajvara 1.450 dinara
Foto: Alo/Foto: Alo!

- Prvo računajte da će vam pravljenje ajvara oduzeti dosta vremena, oko dva do tri kilograma paprika vam treba samo za jednu teglu, 40 godina sam pravila ajvar, a sada kada je ovolika ponuda u marketima, više to ne praktikujem - rekla je Milica za RT Balkan.

Što se marketa tiče, izbor je veoma raznovrstan, pa se tako ova zimnica u teglama od 300 ili 350 grama već može naći za 180 dinara, dok se veće tegle od 550 grama kreću od 600 do 1.000 dinara.

Ajvare u teglama od 720 grama pojedinih proizvođača u nekim marketima možete naći za 350-570 dinara.

Što se tiče ponuda na društvenim mrežama i one su brojne, a za domaći ajvar iz pojedinih domaćinstava, ako se odlučite za ovu opciju, moraćete da izdvojite od 950 do 1.350 dinara.

Cena gotovog ajvara na pijacama je oko 1.250 dinara.

Cene paprika na pijacama su šarenolike, kao i u marketima, tako da se mogu naći po cenama od 200 do 350 dinara na Bajlonijevoj pijaci.

Pored paprika trebaće vam i tegle, so i ulje koje košta oko 140 dinara po litru.

- Pravim sa mamom ajvar svake godine, sada smo napravile 15 tegli, nekada samo kupovale po 100 kilograma paprike plus smo stavljale svu ostalu zimnicu jer volim da mi deca jedu domaće. Sada smo sve svele na minimum, jer ti treba manji kredit ako hoćeš da napraviš veliku zimnicu - kaže Jovana iz Smedereva za RT Balkan.

Penzinerka Slađana J. iz Leskovca kaže da je plaćala u tom gradu krajem avgusta 130 dinara kilogram paprika.

- I da jeste i da nije jeftinije, znaš da si ti pravio i da je domaće - zaključuje ona.

bonus video 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading