RUČAK ZA DESETKU: Kremenadle na francuski način, sočne, čaroban ukus, a lako se sprema
Foto: Printscreen

Potrebno je:
8 krmenadli bez kostiju, 8 većih listova kupusa, 3 kašičice senfa, 500 g crnog luka, 3 čena belog luka, 8 tankih režnjeva slanine, 0,5 l supe od kocke, 200 ml belog vina, so, biber, ulje, brašno

Priprema:

Meso malo izlupajte, posolite ga i pobiberite, pa uvaljajte u brašno i propržite na vrelom ulju. Svaku prepečenu krmenadlu premažite senfom i stavite na prethodno izdinstani beli luk. Zavijte svaku krmenadlu u list omekšalog kupusa (možete da koristite i sezonski kiseli), a na kupus stavite po parče slanine. Prelijte sve masnoćom u kojoj se meso pržilo, dodajte malo ulja ili masti i nalijte supom i belim vinom da sve ogrezne. Poklopite i pecite oko sat vremena na 200 stepeni.

 

Komentari (0)

Loading