BUBAŠVABE NE MOGU DA MI NARUŠE PESMU! Baki B3 ekskluzivno za Alo! otvorio dušu o krađi njegovog poznatog hita!
Foto: ATA Images

Trend krađe ideja i autorskih prava na muzičkoj sceni regiona star je koliko i sam šou-biznis.

Poslednja u nizu kopiranih pesama objavljena je ovog leta na albumu Džale Brata, koji je pesmu „Futura“ potpisao kao svoje delo, iako pesma neodoljivo podseća na veliki hit iz 1999. godine „Moj život je mrak“ u izvođenju Bakija B3.

Zbog toga je Baki u razgovoru za Alo! objasnio u kojoj meri mu smeta to što deo njegovog najvećeg hita neodoljivo podseća na novu pesmu bosanskog repera.

BUBAŠVABE NE MOGU DA MI NARUŠE PESMU! Baki B3 ekskluzivno za Alo! otvorio dušu o krađi njegovog poznatog hita!

Foto: ATA Images

 

 

- Pesma „Moj život je mrak“ izašla je 1999. i do sada nikakve Džale, Bube i bubašvabe ne mogu da je naruše. Moja pesma je drugačija i zauvek će živeti. Ovde nije reč o krađi, ni o obradi, već je izvesnije da su aranžeri „Future“ uzeli ideju, harmoniju i atmosferu pesme - rekao je na početku razgovora za Alo! denser i dodao da nema nameru da tuži bosanski dvojac.

- Postoje sekvence pesme koje podsećaju na moju, ali Džala i Buba nemaju veze sa aranžmanom. Oni su samo pevači, ali moram da priznam da ne slušam njihovu muziku. Ne prija mi, niti može da mi uđe u uši. Na stranu to što ih ništa ne razumem šta pevaju - rekao je i osvrnuo se na muziku koju slušaju nove, digitalne generacije.

BUBAŠVABE NE MOGU DA MI NARUŠE PESMU! Baki B3 ekskluzivno za Alo! otvorio dušu o krađi njegovog poznatog hita!

Foto: Estock

 

 

- Žao mi je ove generacije, žao mi je ovog vremena i digitalnog doba jer se sve poremetilo i nema smisla. Svako danas može da peva, pa i moja pokojna baba. Ovo je kompjutersko vreme, sve je robotizovano, ranije nije bilo autotjuna. Prvi sam ga koristio pre 22 godine, a tada nije bilo ni Raste ni svih ovih klinaca - rekao je denser.

Autotjun je, kako kaže, prvi put upotrebio radi fore, a ne zbog toga što ne ume da peva.

- Moj glas je takav da imam prirodnu boju koja podseća na autotjun. Kada sam ga prvi put upotrebio za pesmu „Blokada“, sećam se da su svi odlepili, a danas je to postalo svakodnevica - rekao je na kraju Baki.

Prevazišao sam i Tiktok

Baki B3 je tokom razgovara naglasio da je bio ispred vremena u kojem je stvarao muziku i konstatovao da je Tiktok koristio i kada on nije postojao.

- Danas su svi poludeli za Tiktokom, iako sam ga prvi koristio pre 20 godina. Tada sam imao koreografije sa rukama za kojima su klinci danas ludi - zaključio je denser.

PAZI ŠTA RADIŠ I PRIČAŠ! Jovani Jeremić stižu skandalozne pretnje od poznatog političara!

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading