KOLUMNA MILIJA ČOLIĆA Rijaliti kume ne hvataju bidermajer, one bacaju informacije
Foto: Printscreen/PrintScreen YouTube/Zadruga Official

 Ispostavlja se da nije, jer koliko god mi mislili da je sve viđeno i da nas ništa ne može iznenaditi, rijaliti je tu da nas demantuje!

Moć rijalitija poslednjih godinu dana najbolje se ogleda u njegovim pipcima koji su kao oni na otrovnoj hobotnici, dovoljno dugi da iz ograđenog prostora oko i iznad koga su kamere uđu i u realni svet. Rijaliti likovi vladaju rejtinzima, smeše nam se sa naslovnih strana dnevnih i nedeljnih štampanih izdanja, dok članovi njihovih porodica, uže ili šire rodbine uzimaju uloge nezaobilaznih komentatora rijaliti stvarnosti. Jer, ko će vas bolje nagrditi i olajati nego rođena familija, napisao je Nušić davne 1929. godine.

Pored rodbine koja uglavnom ocrni aktuelnog, ili se odrekne od neke aktuelne rijaliti ličnosti, tu su i nesrećni najbolji prijatelji koji su najčešće najbolji do te mere da brane i ono što se odbraniti ne može. Valjda zato služe?!

Među najboljima u poslednje vreme kao poseban fenomen izdvajaju se oni sa titulom kuma. Kume, zapravo.

KOLUMNA MILIJA ČOLIĆA Rijaliti kume ne hvataju bidermajer, one bacaju informacije

Dejan Milićević

 

Javljanjem u emisiju „Narod pita“ trend kuma otvorila je bivša venčana Dalilina kuma, po formalnom obrazovanju fan. Nije ušla na javnu scenu, nekako je sve ostalo iza telefonske slušalice i nekoliko video-poziva. Raskrinkala je Dalilu i bila je predstavnica onih koji tvrde da svako srpsko kumstvo kad-tad mora da pukne. Godinu dana kasnije, slučaj Ane Ćurčić doveo je na javnu scenu kumu u pravom smislu te reči. Gospođa Milena je preko noći postala srpska kuma broj jedan. Ona gostuje, otkriva detalje, daje mišljenje i prognoze. Srpska kuma nastavlja tamo gde njena prijateljica stane. Ona je profesionalna otkrivačica tajni koja je rešila da ne nosi ružičaste naočare. Po cenu da se Ana nakon izlaska i naljuti na nju, kuma je krenula i nema nameru da stane!

Kumu do sada nije intervjuisao samo onaj ko nije hteo. Odličan je kandidat za ulazak u „belu kuću“, ali ona zna da je njena uloga da igra rijaliti igru van samog rijalitija. Kuma vlada medijima koji se bave dešavanjima u imaginarijumu, kuma ima plan i zna dinamiku kojom njena prijateljica otkriva dosad neotkriveno na televiziji, da bi ona potom nastavila u realnom svetu. Kuma je viralna, kuma je javna ličnost i zvezda. Kuma daje nadu da nisu sva srpska kumstva osuđena na propast.

Prva srpska kuma je stvorila novi rijaliti trend. Daće bog da Zadruga potraje, pa ćete videti kako će svaki budući rijaliti učesnik u spoljnom svetu imati kuma ili kumu. Živi bili, pa videli. Nemojte posle da bude da vam nisam rekao. Miljane, Marije, Maje i Dalile polako, ali sigurno blede. Na rijaliti scenu stupaju kume. Ne hvataju bidermajere, ali zato bacaju informacije.   

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading