"HRVATSKA JE DNO EU" Milanović novom izjavom digao buru: "Od blata se ne može napraviti štrudla"
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Tema je bila, pre svega, formiranje nove vlade. Pregovori još traju, a on je gurnut u stranu posle upozorenja Ustavnog suda, ali i izjave samog SDP-a da zapravo neće biti njihov predstavnik, o čemu je konkretnije govorio predsednik te stranke Peđa Grbin.

Vremena se menjaju

"Svet se menja, Evropa se menja, kraj se menja. Ono što se ne menja je da ljudi žele da žive dobro i kvalitetno", rekao je Milanović.

"Od blata se ne može napraviti štrudla, a štrudle može blato. Tako je Zlatar bio na dnu, ali je 2013. godine sa Majdakom krenuo oporavak", rekao je Milanović.

 Predsednik Hrvatske ocenio je danas da je Hrvatska "dno EU" u poređenju sa bivšim socijalističkim državama i da je jedino lošija Bugarska.

"Bugarska je jedina lošija od nas i svako jutro molimo Boga da joj se ništa ne dogodi da ima ko da bude zadnji. To nije ono čime treba da budemo zadovoljni", rekao je Milanović .

On je istakao da Hrvatska za početak mora biti negde u sredini, a onda da razmišlja o tome da bude najbolja u konkurenciji Mađarske, Češke, a ne, kako je rekao, Danske i Švedske.

"Da budemo kao Slovenija koja je imala upravljačko umeće i sreću da se zadnjih 30 godina razvija malo drugačije nego Hrvatska i to se vidi", rekao je Milanović, prenosi Hina.

Dodao je da je Hrvatskoj potrebna decentralizacija, napominjući da je uvek veliko pitanje do koje mere država može spuštati vlast najdirektnije do narodnih predstavnika, a da se "ne uzdrma". On je ocenio da je nivo decentralizacije u Hrvatskoj "nažalost bedan i nikakav".

BONUS VIDEO

 

@alo_portal U MALOM ORAŠJU I DUBONI Danas godišnji pomen i parastosi za žrtve masovnog ubistva #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #fypシ #foryou #foryoupage #viralvideo #dubona #maloorasje ♬ original sound - Alo_portal

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading