Milan Vasić
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Jedan od onih kojima je duhovnost važnija od materijalnih stvari je glumac Milan Vasić. Milan je Uskrs proveo u obilasku manastira Ravanica i Manasija i tom prilikom je napravio video-snimak, uz poruku:

- Obilazite svoje svetinje, vodite svoju decu i pričajte im o njihovim kraljevima, carevima, kneževima i svojim korenima. Hristos vaskrese.Srećan vam Uskrs

U njemu je naveo i da je Ravanica prelep manastir:

- Dođoh do mog kneza Lazara. Predlažem svima, ako već ne možete da odete na Kosovo i Metohiju, u rodni kraj kneza Lazara, i selo Prilepac, da dođete u manastir Ravanicu, zadužbinu kneza Lazara iz 14. veka. Prelep je manastir, a imate i tu čast da se poklonite knezu Lazaru. 

Milan Vasić

Foto: Printscreen/instagram

 

Posle Ravanice, predložio je da se obavezno ode do Manasije:

- Ovo je zadužbina Lazarevog sina, despota Stefana Lazarevića. Manastir je izgrađen početkom 15. veka.

Vasić je prepričao i jedan zanimljiv podatak:

- Kada je knez Lazar završio manastir Ravanicu, došao je njegov sin, despot Stefan i manastir mu se jako dopao. A onda je rekao ocu da će on da napravi još lepši, sa mnogo više svetlosti i to je i dobio.tako što je napravio velike prozore. 

Inače, zahvaljujući Milanovim objavama na Instagramu, a ovaj snimak je za kratko vreme videlo i lajkovalo više od 10.000 ljudi, mnogi naši građani su posetili svetinje na Kosovu i Metohiji. 

- Kako mi kažu ljudi sa celog Kosova i Metohije, mnogi iz centralne Srbije dolaze tamo zahvaljujući mojim objavama. Dolaze sa porodicom i kažu videli smo Vasićeve objave i odlučili da dođemo. Meni je srce puno što je tako - istakao je Vasić i dodao:

- Treba da poštujemo velike praznike i da razmislimo o svom poreklu, o svojim dedovima, pradedovima da shvatimo da nije sad samo današnje vreme i da idemo dalje, a da zaboravljamo ono od pre. Ne smemo da zaboravimo ko smo, šta smo i odakle smo, ne smemo da zaboravimo svoje poreklo, jer ako zaboravimo to onda ni naši praunuci neće znati da su bili Srbi.

Glumac je istakao i da mu mnogo znači kada kažu da je najbolji ambasador Kosova i Metohije.

- Trudim se zaista. Srce mi je puno kad mi ljudi  od tamo kažu da sam najbolji ambasador Kosova i Metohije. Želim narodu da kažem da ide na Kosovo i Metohiju, jer to mnogo znači tamošnjem narodu. Često  kontaktiraju sa mnom i sveštenstva iz nekih manastira koji su malo zapostavljeni, pa me pozivaju da dođem. To su sve manastiri iz 13, 14, 15. veka, to je bogatstvo i prosto je greota ne otići tamo, a svako ko jednom ode vratiće se ponovo - istakao je za Glas Srpske Vasić. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading